Svet
19.09.2023. 13:35
Beta

Odbeglog u SAD

Nađeni ostaci borbenog aviona F-35

1
Izvor: Beta/AP / Suhaimi Abdullah

U poljoprivrednom području Južne Karoline, u SAD, nađeno je mesto pada "stelt" (nevidljivog) borbenog aviona F-35 koji je u nedelju nestao pošto se pilot katapultirao.

Avion model "FB-35B Lightning II" koji je odleteo sam i prazan s uključenima automatskim pilotom. nađen je u ponedeljak popodne tek pošto je vojska tražila pomoć građana.

Polje na kojem su krhotine aviona koji se verovatno srušio tek kad mu je nestalo goriva, u okrugu je Vilijamsburga, severoistočno od vojne baze Čarlston. Od stanovnika se traži da ne idu tamo dok vojni tim na obezbedi to područje.

"Nezgoda je pod istragom i nismo u mogućnosti da iznesemo detalje", saopštilia je Komanda marinaca liji je avion to bio.
 

Komanda je saopštila i da je obustavila sve operacije svoje avijacije na dva dana posle pada F-35 - treće skupe nesreće poslednjih nedelja. U avgustu su tri američka marinca poginula u padu aviona "V-22B Osprej" tokom vežbe u Australiji, a još jedan pilot korpusa Marinaca je poginuo kada se njegov borbeni avion srušio u blizini baze u San Dijegu tokom trenažnog leta.

Istražuje se i šta je navelo pilota F-35 da se katapultira iz aviona.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve