Svet
23.09.2021. 14:57
R.E.

Prvi sastanak od 2019.

Najviši vojni generali SAD i Rusije razgovarali šest sati

rusija, amerika
Izvor: Shutterstock

Načelnik generalštaba američke vojske general Mark Mili i ruski načelnik generalštaba Valerij Gerasimov, razgovarali su šest sati u Helsinkiju, na prvom sastanku licem u lice najviših vojnih zvaničnika dve zemlje od 2019.

Mili, prvi čovek Združenog štaba američke vojske, i najviši general ruske armije Gerasimov, nisu otkrili detalje jučerašnjeg razgovora, a izjave sa obe strane bile su minimalne.

U američkom vojnom saopštenju, koje uključuje detalje o dužini sastanka, ali ne i dnevni red, navodi se da su razgovori imali za cilj "smanjenje rizika i operativno uklanjanje sukoba", prenosi Rojters.

Ruska novinska agencija RIA izvestila je da je sastanak dva najviša vojna zvaničnika imao za cilj razgovore o ublažavanju rizika.

SAD i Rusija često imaju sukobljene vojne interese širom sveta, uključujući i zemlje poput Sirije, gde su američke i ruske snage delovale u neposrednoj blizini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Rusija će oštro odgovoriti na neprijateljske korake SAD"
Sergej Lavrov

Lavrov upozorava

06.07.2021. 09:46

"Rusija će oštro odgovoriti na neprijateljske korake SAD"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Moskva namerava da oštro odgovori na moguće neprijateljske akcije Vašingtona.
Close
Vremenska prognoza
light rain
4°C
06.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve