Svet
16.05.2021. 07:32
Tanjug

Opozicija tvrdi

"Netanjahu je saradnik Hamasa"

benjamin-netanjahu.jpg

Lider stranke Naš dom Izrael Avigdor Liberman optužio je premijera Benjamina Netanjahua da je ušao u sukob sa Hamasom kako bi izdejstvovao nove izbore u zemlji.

Bivši Netanjahuov savznik je u intervjuu za Kanal 12 naveo da tenzije nisu morale da dobiju ovakav razvoj i ocenio da je stateški cilj aktuelnog sukoba da se poboljša Netanijahuov status u izraelskoj javnosti kako bi zemlju ''uvukao u pete izbore".

"Dokle god je mandat za formiranje vlade u rukama (mandatara) Jaira Lapida, Netanjahu će održavati konflikt", tvrdi Liberman.

On je Netanjahua nazvao "saradnikom Hamasa", navodeći da je u interesu i izraelskog premijera i te organizacije da se neprijateljstva nastave, prenosi ''Tajms of Izrael''.

Smatra da zarad bezbednosti stanovišta Izraela, sukob mora da se završi razoružavanjem Hamasa u okviru dogovora o ekonomskoj pomoći Gazi i vraćanjem tela dva izraelska vojnika koja drži Hamas.

"Ako se to ne dogodi, borili smo se ni zbog čega", rekao je Liberman.

Predsednik Izraela Ruven Rivlin odlučio je 5. maja da mandat za sastav nove vlade poveri lideru opozicije Jairu Lapidu.

Ako opozicija uspe da formira vladu to će značiti kraj vladavine Netanjahua, a u protivnom u Izraelu bi na jesen mogli da budu održani peti izbori od aprila 2019.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Netanjahu: Hamasu ćemo naneti udarac kakav ne sanjaju
Izrael, napad, bombardovanje

SUkob se nastavlja

12.05.2021. 20:26

Netanjahu: Hamasu ćemo naneti udarac kakav ne sanjaju

Premijer Izraela Banjamin Netanjahu potvrdio je da je likvidirano nekoliko komandanata Hamasa i zapretio da će Izrael naneti toj militantnog organizaciji "udarac kakav i ne sanjaju".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-5°C
07.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve