Svet
07.01.2022. 13:05
R.E.

Filipini

Nevakcinisani građani će biti uhapšeni

vakcina, vakcinacija, vakcine
Izvor: Shutterstock

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte izjavio je da će nevakcinisani građani biti uhapšeni ukoliko ne budu poštovali mere obavezne izolacije.

"Ako osoba ne poštuje meru obavezne izolacije, ako izađe iz svoje kuće i obiđe zajednicu, biće obuzdana. Policija ima ovlašćenje da hapsi neposlušne osobe", rekao je Duterte u televizijskom obraćanju, prenosi agencija Rojters.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su dnevne infekcije korona virusom na Filipinima danas dostigle najviše nivoe sa 17.220 slučajeva.

"Odgovoran sam za bezbednost i dobrobit svakog građanina Filipina", poručio je Duterte i dodao da svako ko ne odobrava njegovu politiku može da podnesu tužbu protiv njega.

Prema podacima sa kraja prošle godine, 49,8 miliona ljudi je upotpunosti vakcinisano, ili 45 odsto njih od 110 miliona stanovnika.

S obzirom na to da zemlja beleži sve veći broj slučajeva zaraze korona virusom, zdravstveni stručnjaci upozoravaju da bi mogli ponovo da izvrše pritisak na zdravstvene sisteme.

Na Filipinima je do sada potvrđeno 43 slučaja omikron soja korona virusa, što je navelo vladu da ranije ove nedelje pooštri mere ograničenja, podseća britanska agencija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako ovce u Nemačkoj "promovišu vakcinaciju" (FOTO)
Ovce u Nemačkoj 5.1.2022.

Formirale džinovski špric

05.01.2022. 14:05

Kako ovce u Nemačkoj "promovišu vakcinaciju" (FOTO)

Ovce i koze u Nemačkoj pridružile su se akciji za promociju vakcine protiv korona virusa, formirajući džinovski špric od 100 metara na poljima u Donjoj Saksoniji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
01.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve