Svet
14.10.2021. 10:03
Tanjug

Sebastijan Kurc

"Nisam robot, već čovek sa svim greškama"

Sebastijan Kurc
Izvor: EPA / CHRISTIAN BRUNA

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, koji je krajem prošle nedelje podneo ostavku na mesto kancelara zbog istrage koja se protiv njega i njemu bliskih lica vodi zbog korupcije i mita, ističe da nije robot već ljudsko biće sa svim greškama i manama.

Kurc se jutros video porukom obratio građanima i kazao da je u opticaju mnoštvo SMS poruka koje nije on napisao.

Ali, kada je reč o porukama koje je on napisao, rekao je da nije robot, već čovek sa greškama i emocijama, i da danas ne bi napisao neke formulacije koje je tada sastavio.

Ukazao je da se zbog tih poruka izvinio i da se zbog njih kaje.

Međutim, podvlači da SMS poruke nisu i nemaju nikakve veze sa bilo kakvim krivičnim delom, te su ciljano puštane u javnost da se nanese šteta OVP i njemu lično.

Kurc je zatražio da se jasno napravi razlika između SMS poruka i optužbi vezanih za krivično delo.

Kada je reč o krivičnim delima kaže da nikada u celom svom životu nije napravio nijedno i obećao je da će kao šef poslaničkog kluba OVP dati svoj doprinos i podržati vladu.

"Nisam kancelar iz senke", ponovio je Kurc u poruci građanima.

On je istakao da postoji stabilna vlada, i da su to zaslužili građani Austrije.

Ponovio je da je sprečio koaliciju četiri opozicione stranke, time što je svoju funkciju oslobodio i omogućio da Aleksander Šalenberg postane kancelar.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sebastijan Kurc podneo ostavku
Sebastina Kurc, 9. 10. 2021.

Austrija

09.10.2021. 21:22

Sebastijan Kurc podneo ostavku

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, protiv kojeg je Tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju pokrenulo istragu u vezi sa optužbama za proneveru i mito, podneo je ostavku na mesto šefa Vlade, i preneo da je predsedniku Austrije Aleksanderu van der Belenu, u funkciji lidera najsnažnije stranke - Narodne partije (OVP), za novog kancelara predložio dosadašnjeg ministra spoljnih poslova Aleksandera Šalenberga.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
07.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve