Svet
13.05.2023. 12:46
Beta

U dve kolone

Ništa od ujedinjenja opozicije u Crnoj Gori

Crna Gora
Izvor: Shutterstock

Glavni odbor (GO) Socijaldemokratske partije (SDP) odbio je sinoć načelni dogovor vrha stranke sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i tesnom većinom od samo jednog glasa odlučio da ta stranka nastupi samostalno, objavili su podgorički mediji ali još uvek nema zvaničnog saopštenja iz te stranke.

Iznenađujuće glasanje GO SDP, kojim opozicija izlazi u dve kolone, usledilo je nakon što su pregovarački timovi građanskog bloka dogovorili zajednički nastup.

Demokratska partija socijalista (DPS) juče je na sednici Glavnog odbora (GO) odlučila da na izborima nastupi sa Socijaldemokratama (SD), Socijaldemokratskom partijom (SDP), Liberalnom partijom (LP) i Demokratskom unijom Albanaca (DUA).

Ni iz DPS-a još nema zvaničnog saopštenja.

Nosilac koalicije okupljene oko DPS-a biće vršilac dužnosti šefa DPS-a, Danijel Živković, a na njoj neće biti dosadašnjeg lidera Mila Đukanovića, kao ni čelnika SD-a Damira Šehovića.

Na listi nema starih kadrova koji su percipirani u javnosti kao kontroverzni. Na listi je oko 40 odsto potpuno novih lica.

Do sada nije potvrđena ni jedna izborna lista a rok za predaju ističe 16. maja.

Državna izborna komisije (DIK) vratila je danas na doradu izbornu listu Narodnog pokreta "Pravda za sve", koju predvodi  bivši ministar u Vladi Zdravka Krivokapića Vladimir Leposavić, koji je smenjen zbog izjave u kojoj je relativizovao genocide u Srebrenici.

Vanredni parlamentrani izbori bi trebalo da se održe 11.juna.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta sve čeka Jakova Milatovića kao predsednika Crne Gore
Jakov MIlatovic

Ogroman posao

25.04.2023. 19:13

Šta sve čeka Jakova Milatovića kao predsednika Crne Gore

Posle pijane slavljeničke noći gde je s razlogom proslavljen istorijski odlazak Mila Đukanovića, Crna Gora se već sutradan suočila s realnošću. Po jednim mišljenjima sročenim u slogan „sve je lako kada njega nema“, ali i sa onom drugom opasnošću – kako počistiti sopstveno dvorište od diktatorskih zaostavština i kako izbeći srpsko-milogorske podele na kojima je počivala više od 30 godina?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve