Svet
24.04.2022. 19:35

Rat u Ukrajini

O čemu su razgovarali Zelenski i Erdogan

Zelenski i Erdogan
Izvor: EPA / SERGEY DOLZHENKO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je razgovarao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o evakuaciji civila iz Marijupolja.

Zelenski je na Twitteru napisao da je u razgovoru sa Erdoganom naglasio potrebu hitne evakuacije civila iz Marijupolja, među kojima su i oni koji se kriju u čeličani Azovstal.

On je napomenuo da je sa Erdoganom razgovarao pre njegovog planiranog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ukrajina je pozvala Rusiju da dozvoli evakuaciju civila skrivenih u čeličani Azovstal u kojoj se nalaze i preostali ukrajinski vojnici koji pružaju otpor ruskim snagama.

Zelenski je rekao da su on i Erdogan takođe razgovarali o toku pregovora i mogućim bezbednosnim garancijama Ukrajini od Turske i drugih država.

Erdoganova kancelarija saopštila je da je on rekao Zelenskom da je Turska spremna da posreduje i pomogne u pregovorima izmedju Ukrajine i Rusije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Iz Ukrajine izbeglo više od pet miliona ljudi
ukrajina, 10. 4. 2022.

Rat u Ukrajini

23.04.2022. 22:40

Iz Ukrajine izbeglo više od pet miliona ljudi

Broj ukrajinskih izbeglica koji su pobegli od početka invazije ruske vojske krajem februara i dalje raste i približava se 5,2 miliona, pokazuju najnoviji podaci Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve