Svet
28.12.2021. 12:05
Tanjug

Entoni Fauči predlaže

Obavezna vakcinacija za domaće letove u SAD?

aerodrom
Izvor: Shutterstock

Vodeći američki imunolog i glavni medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči izjavio je u utorak da bi SAD trebalo da razmotre mogućnost obavezne vakcinacije kada su u pitanju domaći letovi.

Fauči veruje da bi takva obaveza možda mogla da poveća vakcinacionu stopu u zemlji i da pruži mnogo jaču zaštitu na letovima, gde za sada važi savezno pravilo da stariji od dve godine moraju da nose maske.

"Kada načinite vakcinaciju obaveznom, to je još jedan podstrek da se što više ljudi vakciniše. Ako želite to da uradite na domaćim letovima, mislim da o tome treba ozbiljno razmisliti", rekao je Fauči za MSNBC, preneo je AP.
 
Entoni Fauči 28.12.2021.
Izvor: Tanjug / AP / Susan Walsh

Bajdenova administracija već o tome razmišlja uveliko, a dvojica neimenovanih američkih zvaničnika su rekla da naučnici tek treba da pošalju zvaničnu preporuku predsedniku za takav zahtev.

SAD zasad traže od većine stranih državljana koji dolaze u zemlju da budu potpuno vakcinisani. Američki državljani i osobe sa stalnim boravkom u SAD treba samo da pokažu negativan test koji je urađen dan pre leta.

Pravila za letove unutar SAD ne zahtevaju od putnika da pokažu negativan test, dok samo država Havaji zahteva od putnika da budu vakcinisani ili da su negativni na testu, kako bi izbegli obavezan karantin.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko je u svetu otkazano letova zbog korone
Avion

U Kini i SAD najviše

27.12.2021. 09:09

Koliko je u svetu otkazano letova zbog korone

Više od 1.600 letova otkazano je jutros u svetu zbog porasta infekcija Covidom-19, a najviše su pogođene destinacije u SAD i Kini, navodi se na specijalizovanom sajtu "FlightAware".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve