Svet
23.05.2022. 22:05

Najveći pokušaj

Oko 600 migranata sprečeno da uđe u Grčku

Migranti
Izvor: Shutterstock

Oko 600 migranata sprečeno je da pređe Egejsko more i uđe u Grčku iz susedne Turske, u najvećem pokušaju prelaska ove godine, saznaje se od grčke obalske straže.

Pet jahti i četiri gumena čamca krenulo je jutros sa turske obale takoreći istovremeno i nalazili su se u turskim vodama blizu grčkih ostrva Hios i Samos kada je intervenisala grčka obalska straža, rekao je njihov portparol.

Rekao je da su grčki patrolni čamci brzo lokalizovali plovila i obavetili trusku obalsku stražu, navodeći da su svi brodovi ili odmah okrenuli i krenuli nazad ili ih je turska obalska straža presrela.

Po njegovim rečima sva plovila se sada nalaze u turskim teritorijalnim vodama.

Atina redovno optužuje Ankaru da ne preduzima dovoljno mera protiv krijumčara ljudi koji šalju migrante u slabim čamcima iz Turske u kršenju sporazuma između Ankare i EU od 2016. godine.

Grčke vlasti, koje nevladine organizacije optužuju za nelegalna vraćanja migranata ka turskim teritorijalnim vodama ili turskoj teritoriji, pojačale su granične kontrole.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Migranti se izboli noževima
Nož

Beograd

11.05.2022. 08:40

Migranti se izboli noževima

Dva muškarca su u utorak uveče oko 19 sati zadobila ubodne rane nožem i prevezeni su u Urgentni centar, jedan od njih na reanimaciju, rečeno je u beogradskoj Hitnoj pomoći agenciji Beta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve