Svet
18.01.2022. 22:35
Tanjug

Vatikan

Papa donirao 100.000 evra migrantima

Papa
Izvor: AP / Gregorio Borgia

Papa Franja donirao je 100 hiljada evra za migrante koji su ostali zaglavljeni na poljsko-beloruskoj granici, saopšteno je iz Vatikana.

"Poglavar Rimokatoličke crkve je odlučio da pošalje poklon u iznosu od 100.000 evra za pomoć grupama migranata koji su zaglavljeni na granici između Poljske i Belorusije", navodi se u saopštenju tela Svete stolice koje je zaduženo za izbeglice.
 

Dodaje se da je svrha ove donacije da se pomogne poljskoj katoličkoj organizaciji da ublaži migrantsku krizu na granici između dve dve zemlje, prenosi Hina.

Hiljade migranata, uglavnom sa Bliskog istoka, od letos su prešli ili pokušavaju da pređu iz Belorusije istočnu granicu Evropske unije u Litvaniji, Letoniji i Poljskoj.

Kako se navodi, papa Franja redovno šalje donacije u humanitarne svrhe i postavio je zaštitu migranata i azilanata u vrh prioriteta svog pontifikata, često pozivajući evropske čelnike da prihvate migrante.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mađarska policija pucala na kamion sa migrantima
MIgranti

Bili su primorani

07.01.2022. 10:32

Mađarska policija pucala na kamion sa migrantima

Mađarska policija je pucala na kamion koji je prevozio oko 30 ljudi za koje se pretpostavlja da su ilegalni migranti, nakon što je bez zaustavljanja prošao kroz kontrolni punkt na granici sa Austrijom, saopštila je mađarska policija.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve