Svet
26.06.2023. 17:40
Boško Vukčević

Ko će prevagnuti?

Otimačina o Ilona Maska

ilon mask, tesla 26.6.2023
Izvor: ACTION PRESS POOL / CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

Biznismen i milijarder, vlasnik "Tesla automobila“, Twitter-a, svemirskog programa "Spejs iks“ Ilon Mask zainteresovan je da u Evropi, nakon što je to uradio u Nemačkoj, izgradi još jednu gigafabriku "Tesla automobila“. On je prošle nedelje bio na proputovanju Evropom u okviru kog je posetio Španiju, Italiju i Francusku i sastao se sa najvišim državnicima ovih zemalja.

Njegova poseta ovim zemljama dodatno je podgrejala priču o gradnji nove gigafabrike automobila pa lokalni mediji već izveštavaju kako će Mask to uraditi baš u njihovoj zemlji.

Španski mediji preneli su da Mask planira izgradnju "fabrike vredne više od 4,5 milijardi dolara“ u okolini Valensije. Čak je i lokalna vlast Valensije potvrdila da pregovara sa jednim proizvođačem automobila za potencijalno veliku investiciju u regionu, ali nije otkrila o kojoj kompaniji je reč.

Novine "Cinco Dias“, koje se bave biznisom i finansijama, izveštavaju da je reč o kompaniji "Tesla“.

"Sve ukazuje da će ’Tesla’ proizvoditi električna vozila u Španiji. Američka kompanija pregovara sa vlastima u Valensiji o izgradnji fabrike za sklapanje automobila u oblasti Valensije“, prenosi "Cinco Dias“ navode neimenovanog izvora koji je navodno upoznat sa detaljima pregovora. Vlasti grada odbile su da komentarišu bilo šta na ovu temu jer, prema rečima dobro obaveštenog izvora ovih novina, imaju potpisan ugovor o poverljivosti sa kompanijom koju vodi Ilon Mask.

Mask je i sam podgrejao ova nagađanja kada je u maju izjavio da će "Tesla“, najverovatnije, do kraja godine izabrati lokaciju za novu fabriku.

Makron daje sve od sebe da dovede Maska

Mask je tokom evropske turneje prošle nedelje posetio i Rim gde se sastao sa premijerkom Đorđom Meloni I ministrom spoljnih poslova Antoniom Tajanijem.

Izvor blizak kabinetu Đorđe Meloni rekao je da su razgovori između Maska i italijanske premijerke bili fokusirani na nisku stopu nataliteta u Italiji, pitanje deregulacije u EU i rizike u vezi sa upotrebom veštačke inteligencije, ne pominjući ništa u vezi sa eventualnom gradnjom fabrike automobila u Italiji. Međutim, italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani, koji se sa Maskom sastao dan ranije, napisao je na svom tviter nalogu da je tokom susreta bilo reči o automobilskom i vazduhoplovnom sektoru.

Najotvoreniji i najdirektniji u pokušaju da privole Maska da uloži baš u njihovu zemlju, čini se, bili su Francuzi.

Francuski predsednik Emanuel Makron je uoči susreta sa Maskom, drugim u proteklih mesec dana, rekao novinarima da će "prodati Francusku“ u pokušaju da ubedi milijardera da "gigafabriku“ električnih automobila izgradi u toj zemlji.

Makron je neposredno pre susreta sa Maskom pozvao izvršnog direktora kompanije "Tesla“ da "rade zajedno“.

"Hajde da radimo zajedno“, napisao je Makron na Tviteru uz fotografiju na kojoj se rukuje sa američkim biznismenom.

Inače, Francuska je u nastojanju da ojača svoju poziciju centra za industriju električnih automobila, ranije ove godine, otvorila prvu fabriku baterija.

Na to je podsetio ministar za digitalne tehnologije u vladi Francuske Žan Noel Baro koji je naglasio da je Francuska uložila mnogo truda i energije kako bi stvorila uslove za investitore poput Maska. On je u izjavi za CNBC najeksplicitnije do sada rekao da Pariz želi milijarderovo ulaganje.

"Biće sjajno imati ’Teslinu’ fabriku u Francuskoj. Uloženo je mnogo truda i energije da se osigura da tako nešto bude moguće“, rekao je Žan Noel Baro i dodao da su ozbiljne sume uložene u sektor električnih baterija.

"To nam daje polaznu osnovu da pokušamo da ga ubedimo (Maska) da je Francuska najbolje moguće mesto u Evropi za osnivanje sledeće ’Tesline’ fabrike“, istakao je Baro.

Mask je gostovao i na tehnološkoj konferenciji "Vivatech“ koja je organizovana u palati Versaj. Tokom obraćanja, Mask je ponovio zabrinutost zbog opasnosti od veštačke inteligencije.

Litijum-jonske ili natrijum-jonske baterije

Inače, za proizvodnju električnih automobila najznačajnije su baterije. Zato se Francuska i nada da je u prednosti u odnosu na druge zemlje i da će se Mask prilikom odabira lokacije za novu fabriku automobila odlučiti upravo za Francusku koja, odnedavno, ima i fabriku za proizvodnju baterija.

Kada je proizvodnja baterija u pitanju, reč je o litijum-jonskim baterijama i u njihovoj proizvodnji dominira Kina.

Prema rečima dr Daniela Mijailovića, asistenta na Katedri za konstrukcione i specijalne materijale Tehnološko-metalurškog fakulteta (TMF) u Beogradu, iako već dominiraju proizvodnjom litijumskih baterija, koje su glavni krivci za uspon mobilnih telefona i za transformaciju auto-industrije, kineski naučnici već sada drže komande pod kojima nastaje sledeća velika inovacija u svetu punjivih baterija – zamena litijuma natrijumom.

Ovaj materijal je, kažu stručnjaci, neuporedivo jeftiniji, a i ima ga mnogo više. Pripisuju mu i da, za razliku od litijuma, zadržava gotovo sav svoj napon kada temperature padnu duboko ispod nule.

Mijailović predviđa i da će litijum još neko vreme dominirati u proizvodnji baterija, naročito kada je proizvodnja električnih automobila u pitanju, ali da se uveliko radi i na natrijum-jonskim baterijama koje već imaju svoju primenu.

"Litijuma ima u dovoljnim količinama, ali je komplikovan proces izdvajanja i prečišćavanja za proizvodnju baterija. Ali ne mislim da je ovo kraj litijum-jonskih baterija, već su moje prognoze da će se one koristiti narednih tridesetak godina. Prva tehnologija koja je kopirala litijum-jonsku bateriju je natrijum-jonska, ali se koriste drugačije komponente i one mogu biti jeftinije. Ove baterije su veoma zanimljiva alternativa litijum-jonskim baterijama. Imaju sličan dizajn ćelije kao i litijum-jonske baterije i mogu se proizvesti postojećim metodama. Natrijum-jonske baterije ne mogu da obezbede domet električnim vozilima kakav nude litijum-jonske baterije, ali imaju neke jedinstvene prednosti: natrijum je jeftiniji, dostupniji i ima dobre performanse na niskim temperaturama. Velike kineske kompanije CATL i BYD najavile su da će u nekim električnim vozilima do kraja ove godine koristiti hibridne baterije na bazi natrijum-jonskih i litijum-jonskih baterija“, kaže Mijailović za "Ekspres“.

Istraživanja o korišćenju natrijuma za baterije počela su ozbiljno sedamdesetih godina prošlog veka i tada su na čelu bile Sjedinjene Američke Države. Ključni napredak dali su japanski istraživači pre desetak godina, ali od tada su kineske kompanije preuzele vodeću ulogu u komercijalizaciji tehnologije. Od 20 fabrika natrijumskih baterija, koje su planirane ili već u izgradnji širom sveta, 16 se nalazi u Kini, prema podacima konsultantske firme "Benčmark minerals“. Procene su da će za dve godine u Kini biti smešteno gotovo 95 odsto svetskog kapaciteta za proizvodnju natrijumskih baterija. Iako će njihova proizvodnja i dalje biti mala naspram litijumskih, neosporno je da se njihov napredak ubrzava.

Francuska računa i na kineski BID

"Tesla“ nije jedina kompanija koja se bavi proizvodnjom električnih automobila koju bi Francuska želela da privoli da otvori fabriku u ovoj zemlji. Shodno tome, već su ostvareni kontakti sa kineskim proizvođačem automobila BID, koji je ranije ovog meseca najavio da će početi da prodaje pet modela električnih vozila u Francuskoj do kraja 2023. godine.

Prema "Automotive News Europe“, BID razmatra Francusku, Španiju ili Nemačku za svoju prvu evropsku fabriku i u ovoj kompaniji se nadaju da će početi da proizvodi električna vozila u Evropi najkasnije 2025. godine.

"Danas je Francuska privlačnija nego ikad“, rekao je francuski ministar industrije Rolan Leskur tokom radio-intervjua prošle nedelje. On je dodao i da je konkurencija sa drugim zemljama izuzetno žestoka, ali da Francuska ima određenih prednosti kao što su jeftina, zelena struja i spremno zemljište.

"Međutim, i Španija nastupa sa sličnim kartama u ruci“, istakao je Leskur napominjući da se nada kako će se velike kompanije za proizvodnju automobila ipak odlučiti za Francusku.

Smanjiti zavisnost

Za Evropu će u narednim godinama biti od primarne važnosti da počne da koristi svoja nalazišta litijuma i uspostavi ekološki najprihvatljiviju i najekonomičniju proizvodnju litijum-jonskih baterija na licu mesta. To je jedini način da se trenutni globalni lanci snabdevanja decentralizuju i smanji ogromna zavisnost Evrope od Kine. Ovo kaže Mihael Šmit, viši geolog u Nemačkoj agenciji za mineralne resurse (DERA). On dodaje da se zato samo nameće legitimno pitanje – da li snabdevanje industrije litijumom koji je "made in Europe“ ima potencijal i koji projekti imaju izgleda da postanu uspešni?

"Nalazišta litijuma otkrivena su u Nemačkoj, Austriji, Finskoj, Češkoj, Bosni i Hercegovini, Irskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Portugalu, Srbiji i Španiji. Scenariji nemačke agencije ’Dera’ pokazuju da bi evropski projekti, u zavisnosti od stope reciklaže, mogli da pokriju do 40 odsto pretpostavljene potražnje za litijumom od oko 410.000 tona 2030. godine“, kaže Šmit. Dodaje da Nemačka ima jedno od najvećih evropskih nalazišta litijuma, ali za sada uvozi 100 odsto svoje potražnje i u ogromnoj meri zavisi od svetskog tržišta, njegovih igrača, cena i lanaca snabdevanja.

"Nemačka je i država koja želi da prestane da koristi fosilna goriva i okrene se obnovljivim izvorima energije, zbog čega raste potražnja i za litijumom. Shodno tome, predstavnici politike, nauke i kompanija se sada sve više fokusiraju na promociju nalazišta litijuma u Nemačkoj“, ističe Šmit.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Tesla" se širi
Tesla

Gigafabrika biće još veća

19.01.2023. 20:40

"Tesla" se širi

Kompanija "Tesla“ podnela je zahtev za proširenje svoje gigafabrike u Teksasu u vrednosti od gotovo milijardu dolara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve