Svet
02.11.2021. 19:58
Tanjug

Grčka

PCR test za odlazak kod frizera, u banku, šoping...

Korona, testiranje, test, PCR
Izvor: Shutterstock

Grčka vlada je usvojila nove mere protiv korona virusa koje će važiti samo za nevakcinisane građane.

Nova vladina pravila, kako navodi Katimerini, usvojena su kako bi se zaustavio nagli porast broja zaraženih.

Nevakcinisane osobe moraće da imaju negativan brzi antigenski ili PCR test da bi ušle u banke, javne kancelarije, maloprodajne objekte, mešovite zabavne prostore i frizerske salone.

Ova odredba se neće odnositi jedino na prodavnice prehrambenih proizvoda i verske objekte.

Najavljujući nove mere, a s obzirom na to da je zemlja zabeležila drugi dan rekordno visok broj novozaraženih, ministar zdravlja Tanos Plevris rekao je da će one pooštriti okvir za nevakcinisane.

"Ograničenja će se odnositi na nevakcinisane građane, jer su oni mnogo više ugroženi i moraju da postoje mere koje će služiti za njihovu zaštitu“, rekao je Plevris, prenosi Katimerini.

Prema novim pravilima, svi nevakcinisani zaposleni građani u privatnom i javnom sektoru moraće da prilažu dva antikovid testa nedeljno.

Ministar je najavio i da će biti pooštrene kontrole i kazne za kršenje mera i upozorio na "nultu toleranciju za one koji primaju nevakcinisane osobe" u prostore u kojima važe nova pravila.

Vlasnici preduzeća će plaćati kaznu od 5.000 evra i suočiće se sa zatvaranjem svojih objekata na 10 dana ukoliko budu prekršili pravila.

Zdravstvene vlasti u Grčkoj su u protekla 24 sata zabeležile 6.700 novih slučajeva korona virusa, čime je oboren rekord od prethodnog dana sa 5.449 slučajeva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grčka rešila: Noćni policijski čas i zabrana muzike u Solunu
Koronavirus

Na nedelju dana

30.09.2021. 22:05

Grčka rešila: Noćni policijski čas i zabrana muzike u Solunu

Grčka će uvesti noćni policijski čas i zabraniti muziku u barovima, kafićima i restoranima u Solunu, svom drugom po veličini gradu, nakon povećanja broja novozaraženih od Covid-19, saopštila je grčka vlada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve