Svet
17.12.2021. 18:05
Tanjug

Tajland

Pobunjenici zapalili zatvor

Zatvor
Izvor: Shutterstock

Više stotina zatvorenika zapalilo je zatvor na jugu Tajlanda tokom nemira koji su izbili jer su zatvorenici tražili bolju zdravstvenu negu za obolele od korona virusa, saopštili su zvaničnici.

Oko 400 zatvorenika u najvećem zatvoru u provinciji Krabi postalo je nasilno u četvrtak uveče kada je jedna grupa zatražila da se zaraženi korona virusom premeste iz zatvora i odvedu na lečenje, rekao je ministar pravde Tajlanda Somsak Tepsutin.

Oni su prvo uništili imovinu u prostoru za spavanje i podmetnuli požare, rekao je jedan policijski zvaničnik, a prenosi list Bangkok post.

U zatvor je poslato oko 300 policajaca i pripadnika drugog bezbedbosnog osoblja, prenosi AP.

Tri zatvorenika, koja su pokušala da se popnu i preskoče zid zatvora, ranjena su nakon što su na njih ispaljeni gumeni meci. Nije prijavljeno da je iko ubijen tom prilikom.

Nakon pregovora, koji su održani tokom noći, pokrajinski guverner Putipong Sirimat pristao je da odmah pošalje 14 teško obolelih zatvorenika na lečenje.

Nakon što je red ponovo uspostavljen u petak, Putipong je rekao novinarima da je pokrajinsko zdravstveno osoblje obezbedilo brze testove za neke od zatvorenika i da je otkriveno da je 200 zatvorenika zaraženo korona virusom.

Žene, koje se nalaze u zatvoru, poslate su u druge zatvore kako bi se izbegla prenatrpanost ustanove, u kojoj se nalazi više od 2.000 ljudi.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I u Zabelu, Požarevac, Mitrovicu... stiglo po 20 evra svakom zatvoreniku
zatvor

Pomoć za sve

07.12.2021. 22:00

I u Zabelu, Požarevac, Mitrovicu... stiglo po 20 evra svakom zatvoreniku

Licima lišenim slobode (koja su u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora) u kazneno-popravnim ustanovama, uplaćena je novčana pomoć države u iznosu od 20 evra u okviru trećeg paketa podrške punoletnim građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
28°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve