Svet
04.12.2023. 22:50
Beta

Severna Makedonija

Međunarodna poternica za osumnjičenim za ubistvo Vanje Đorčevske

1
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makdonije raspisalo je u ponedeljak uveče međunarodnu poternicu za Ljupčom Pamevskim, prvoosumnjičenim za kodnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog.

"Ljupčo Palevski, rođen 12. 12. 1964. u Skoplju se traži sa međunarodnom poternicom za istragu krivičnih dela 'otmica' i 'ubistvo' po naredbi XV KO broj 3047/23 Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje", objavljeno je na sajtu MUP Severne Makedonije.

Ljupčo Palevski zvani Palčo, prvoosumnjičeni da je organizovao otmice i lično ubio 14-godišnju Vanju Đorđevsku iz Skoplja 27. novembra i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa 22. novembra. 

Za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje devojčice Vanje Đorčevske osumnjičeno je pet osoba, među kojima je i njen otac, saopštili su danas pre podne skopsko tužilaštvo i Ministarstvo policije Severne Makedonije na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Ministar unutrašnjih  poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski je rekao da je Palevski 30. novembra, sa advokatom, otišao vozilom u Beograd, a potom u Bugarsku.

Vanja Đorčevska je, prema nformacijama iz istrage. krenula od kuće 27. novembra ujutro u školu oko 7.30 sati iz stana koji se nalazi u naselju Debar Malo u centru Skoplja.

Ministar polcije je naveo da je kidnapovana u ulazu zgrade u kojoj je živela nakon što je njen otac prethodno sa organizatorom podelio informaciju o vremenu njenog izlaska.

"Kao što vam je već poznato, motiv je 'koristoljublje', pri čemu je jedno od lica u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela u cilju iznude novca od majke maloletnice, od čega bi dalje svi umešani imali materijalnu korist", rekao je Spasovski.

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
12°C
21.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve