Svet
11.08.2023. 18:55
R. E.

Ispred suda

Sukobi u Atini tokom saslušanja hrvatskih navijača

1
Izvor: Beta / AP / Petros Giannakouris

Ispred zgrade atinskog suda, u kojem su desetine uhapšenih navijača zagrebačkog Dinama davali izjave, izbili su sukobi, ali nema informacija da je bilo ko povređen.

Oko 200 navijača atinskog AEK-a okupilo se ispred kompleksa suda, a pojedinci su bacali flaše vode i druge predmete na policijske i televizijske ekipe, preneo je grčki dnevnik Ekatimerini. 

Tri Grka, jedan Hrvat i jedan Albanac su glavni osumnjičeni za smrt navijača, s obzirom na to da su prilikom hapšenja kod albanskog i hrvatskog državljanina pronađeni džepni noževi sa tragovima krvi, objavila je državna televizija ERT, prenosi RTS.

Od trojice Grka, dvojica su navijači AEK-a i su poznati policiji zbog toga što imaju krivični dosije – jedan je ranije hapšen četiri puta, drugi jednom, dok je za trećim osumnjičenim Grkom potraga u toku, iako je već identifikovan.

Nastavljaju se laboratorijske analize uzetog genetskog materijala od uhapšenih huligana, a na noktima žrtve otkriven je DNK počinioca ili izvršilaca, prenosi ERT.

U Atini su se u ponedeljak sukobile pristalice fudbalskih klubova AEK iz grada domaćina i Dinama iz Zagreba.

Dvadeset devetogodišnji Grk preminuo je od više uboda nožem zadobijenih tokom tuče više desetina navijača koja se dogodila dan pre utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu AEK-a u atinskom predgrađu Nea Filadelfija.

Još četiri Grka i četiri Hrvata zbrinuta su zbog povreda, a uhapšeno je oko 100 ljudi, uglavnom navijača Dinama.        

Ubijeni mladić sahranjen je u svom rodnom gradu Elefsina, 25 kilometara zapadno od Atine. Lokalne vlasti prekinule su više javnih događaja uoči sahrane, u znak žalosti. Porodica mladića pozvala je da se na sahranu ne nose venci, već da se taj novac uplati na račun fonda za lečenje dece obolele od raka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tuča u Atini: Hrvatska tvrdi da je dolazak navijača bio najavljen
1

Aktuelno

08.08.2023. 16:36

Tuča u Atini: Hrvatska tvrdi da je dolazak navijača bio najavljen

Povodom nereda u Atini u kojima su učestvovale pristalice fudbalskog kluba Dinamo, hrvatska policija saopštila je da je svojim kolegama iz Grčke najavila dolazak navijača.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
19°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve