Svet
25.01.2023. 17:30
Beta-AFP

Indija

Švercovao krave, dobio doživotni zatvor

krava, krave
Izvor: Shutterstock

Sud u zapadnoj Indiji osudio je na doživotni zatvor muslimana optuženog za šverc stoke, navodeći da je krava sveta životinja i naglašavajući da kravlja balega u kućama štiti od radioaktivnog zračenja.

Krave su poštovane u većem delu Indije gde vlasti poslednjih godina oštrije kažnjavaju klanje stoke, uz podršku hinduističkih nacionalističkih grupa.

Sud u Gudžaratu doneo presudu u slučaju čoveka optuženog za krijumčarenje stoke zbog klanja, što je nezakonita praksa u toj indijskoj saveznoj državi.

"Svi problemi na svetu biće rešeni onog dana kada više ni kap kravlje krvi neće pasti na zemlju", rekao je sudija tokom izricanja presude i dodao da je navodno nauka dokazala da čak ni radioaktivno zračenje ne može da utiče na kuće napravljene od kravljeg balege.

Hinduističke nacionalističke grupe vode kampanju u Indiji protiv klanja stoke. Poslednjih godina je zbog toga došlo do bankrota klanica u vlasništvu muslimana, kao i linč ljudi optuženih da su umešani u klanje stoke.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Indija je najveći dobitnik sankcija Rusiji
Indija nafta

Trgovina naftom

07.06.2022. 15:05

Indija je najveći dobitnik sankcija Rusiji

Iznenađujući preokret događaja bio je plan Evropske unije da zabrani uvoz ruske nafte kao odgovor na invaziju Moskve na Ukrajinu koji menja ulogu Indije u svetskoj trgovini naftom.
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve