Svet
22.11.2021. 10:31

"Živeti sa Kovidom-19"

U Južnoj Koreji otvorene sve škole - prvi put od početka pandemije

Južna Koreja
Izvor: Getty Images AsiaPac POOL / Chung Sung-Jun / POOL

Sve škole širom Južne Koreje nastavile su danas sa redovnim časovima, prvi put od izbijanja pandemije koronavirusa početkom 2020. godine.

Kao prva zemlja, pored Kine, koja se suočila sa velikom epidemijom virusa, škole u Južnoj Koreji su doživele različite faze zatvaranja, učenja na daljinu i hibridne aranžmane, navodi Rojters.

Južna Koreja
Izvor: Getty Images AsiaPac POOL / Chung Sung-Jun / POOL

"Istina je da ostaje mnogo zabrinutosti", rekao je južnokorejski ministar obrazovanja tokom posete jednoj osnovnoj školi u Seulu.

Potpuno ponovo otvorene škole deo su južnokorejskog plana "Živeti sa Covidom-19", koji je usvojen nakon što je prošlog meseca, kada je zemlja dostigla svoje ciljeve vakcinacije.

Masovno testiranje na koronavirus, intenzivno praćenje kontakata i aplikacije za praćenje omogućili su zemlji da ograniči širenje virusa bez opsežnih blokada koje su primećene u drugim zemljama, ali napori za potpuno otvaranje škola bili su ometeni novim talasima infekcija, prenosi Rojters.

Nove mere u Grčkoj

Borba protiv korone

Grčka

Borba protiv korone

22.11.2021. 09:05

Nove mere u Grčkoj

Južna Koreja je u protekla 24 sata registrovala 2.827 novih slučajeva, što je neznatno manje u odnosu na prošlu nedelju, kada je zemlja beležila preko 3.000 novozaraženih dnevno.

Ukupno 78,8 odsto stanovništva je upotpunosti vakcinisano, iako taj broj pada na 12,8 odsto za uzrast od 12 do 17 godina.

Škole i dalje mogu da se vrate na učenje na daljinu ili druge hibridne aranžmane ako to bude zahtevala situacija sa korona virusom.

Mere predostrožnosti kao što su maske i druge mere distanciranja ostaju na snazi radi prevencije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grčka rešila da hapsi antivaksere
Grčka

Nova odredba

18.11.2021. 16:05

Grčka rešila da hapsi antivaksere

Grčko tužilaštvo će naložiti hapšenje antivaksera koji pozivaju građane da se ne vakciniše ili koji ne koriste lekarske usluge, jer ugrožavaju svoje živote i živote drugih, čime je stupila na snagu nova odredba Krivičnog zakona o širenju lažnih vesti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve