Svet
16.05.2021. 17:57
Tanjug

Netanjahu tvrdi

U srušenoj zgradi su bili palestinski teroristi

Izrael i Palestina
Izvor: EPA / MOHAMMED SABER

U visokoj zgradi u Gazi, koju je izraelska vojska raketirala i srušila u subotu, nalazio se obaveštajni štab palestinske "terorističke" grupe, a tu su bile i kancelarije američke novinske agencije AP, izjavio je premijer Izraela Benjanim Netanjahu.

"Tamo je bio obaveštajni štab palestinske terorističke organizacije, odakle su se organizovali teroristički napadi na izraelske civile, tako da je to bila sasvim legitimna meta", rekao je Netanjahu za američki SBC.

On je dodao da je informacije povodom napada od subote na zgradu podelio sa američkim vlastima.

Istovremeno, izraelska vojska saopštila je da je njen napad na sistem tunela militanata u Gazi izazvao urušavanje civilnih kuća, što je dovelo do ''nenamernog'' stradanja civilnih žrtava.

Pogođen je sistem tunela koji je koristila palestinska militantna grupa Hamas ispod puta u gradu Gaza, navodi se u saopštenju vojske koje je preneo Rojters.

"Podzemni vojni objekat se urušio usled čega se srušio i temelj civilnih kuća iznad njih, što je dovelo do neželjenih žrtava", navodi se.

Vojska je saopštila da "teži da izbegne civilne žrtve što je više moguće, ali da Hamas snosi odgovornost za namerno lociranje svoje vojne infrastrukture ispod civilnih kuća, izlažući na taj način civile opasnosti".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Netanjahu: Hamasu ćemo naneti udarac kakav ne sanjaju
Izrael, napad, bombardovanje

SUkob se nastavlja

12.05.2021. 20:26

Netanjahu: Hamasu ćemo naneti udarac kakav ne sanjaju

Premijer Izraela Banjamin Netanjahu potvrdio je da je likvidirano nekoliko komandanata Hamasa i zapretio da će Izrael naneti toj militantnog organizaciji "udarac kakav i ne sanjaju".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
02.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve