Svet
25.09.2022. 23:00
Beta-AFP

Šolc na turneji

UAE će snabdevati Nemačku tečnim gasom i dizelom

1
Izvor: Beta / Saudi Press Agency / Untitled

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Nemačka potpisali su tokom posete nemačkog kancelara Olafa Šolca Abu Dabiju, sporazum koji predviđa snabdevanje Nemačke 2022. i 2023. godine, tečnim gasom i dizelom.

Ministar industrije UAE Sultan al-Džaber pozdravio je "novi istorijski sporazum" koji "jača rastuće energetsko partnerstvo izmedju UAE i Nemačke", prilikom potpisivanja sporazuma u prisustvu Šolca, preneli su mediji.

Šolc, koji se sastao sa predsednikom UAE Muhamedom bin Zajedom Al-Nahjanom, takđe prisutnim prilikom potpisivanja, pozdravio je sporazum o "energetskoj bezbednosti".

Sporazumom je predviđen izvoz tečnog prirodnog gasa u Nemačku krajem 2022. a zatim isporuka dodatnih količina 2023. godine.

Tamošnji mediji preneli su da je tokom septembra bila direktna isporuka dizela Berlinu i dodali da će Nemačka u toku 2023. godine dobijati oko 250.000 tona dizela mesečno.

Šolc se nalazi na kratkoj turneji po zemljama Zaliva. U subotu je boravio u Saudijskoj Arabiji, u nedelju je u UAE, a krajem dana će posetiti Katar.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbija od UAE dobija milijardu dolara, praktično na poklon"
Ujedinjeni arapski emirati i Srbija

Aleksandar Vučić

11.09.2022. 13:35

"Srbija od UAE dobija milijardu dolara, praktično na poklon"

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Srbija potpisali su sporazum po kome će Beograd dobiti milijardu dolara po izuzetno povoljnim uslovima, rekao je u nedelju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Close
Vremenska prognoza
light rain
1°C
06.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve