Vesti
02.08.2023. 16:53
Beta

Saopštenje

Advokatska komora o pokušaj ubistva advokata u Petrovcu na Mlavi

advokati
Izvor: Shutterstock

Advokatska komora Srbije (AKS) pozdravila je brzo hapšenje osumnjičenog za pokušaj ubistva advokata Petra Nedinića u Petrovcu na Mlavi, ali skrenula pažnju na učestale napade na advokate.

AKS je u saopštenju osudila taj napad i ukazala da takvi slučajevi na jasan način pokazuju u kakvim okolnostima advokati žive i rade u Srbiji.

"Pokušaj ubistva advokata Pera Nedinića iz Petrovca na Mlavi potvrđuju opravdanost svih mera koje je advokatura preduzela u proteklom periodu kako bi se poboljšala krivično-pravna zaštita advokata", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, porast tih krivičnih dela uzrokovana je i činjenicom da kod jednog dela javnosti postoji nerazumevanje značaja i suštine advokatskog poziva, kao i uloge advokature u životu, što "često dovodi do svesnog ili nesvesnog traženja razloga za ove napade, pa samim tim i pravdanja zločina".

AKS je ocenila da se jedino efikasnim otkrivanjem učinilaca i efikasnim sudskim postupkom može preventivno uticati na smanjenje broja napada na advokate.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Napadnut advokat u Novom Sadu
1

Nemanja Knežević

14.07.2023. 13:41

Napadnut advokat u Novom Sadu

Advokat Nemanja Knežević iz Novog Sada jutros je napadnut i povređen, saopštila je Advokatska komora Vojvodine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve