Vesti
27.01.2022. 09:05
R.E.

Ministarstvo odbrane

Ako želite u vojsku, sada možete da se prijavite

vojska, vojnik
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo odbrane pozvalo je sve zainteresovane mladiće i devojke rođene između 1. januara 1992. i 31. decembra 2003. godine da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane - nekadašnjim vojnim odsecima, navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako se dodaje, pored pojednostavljene procedure prijavljivanja, buduće vojnike očekuje mesečna naknada u iznosu od oko 38.000 dinara kao i mogućnost da, posle odsluženog vojnog roka, odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije.

Detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sećanje na najveće srpske vojskovođe
Živojin Mišić

Beograd

20.01.2022. 14:35

Sećanje na najveće srpske vojskovođe

Polaganjem venaca na Novom groblju, odata je počast generalu Pavlu Jurišiću Šturmu i vojvodama Petru Bojoviću i Živojinu Mišiću.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve