Vesti
29.09.2021. 10:22
R.E.

Beograd

Alarmantno: Pet beba u bolnici zbog korone, najmlađa ima samo šest dana

beba
Izvor: Shutterstock

U klinici KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu hospitalizovano je pet beba pozitivnih na kovid, od kojih najmlađa ima samo šest dana.

Načelnica te klinike Olivera Ostojić rekla je da su kliničke slike tih beba blage i dodala da one nisu životno ugrožene, kao ni njihove mame, takođe obolele od korona virusa.

"Oni imaju poseban protokol ispitivanja i lečenja, ta deca nisu ozbiljno bolesna, imaju povišenu temperaturu. Mame su pozitivne i one prolaze dobro kroz bolest", navela je Ostojić za K1 televiziju.

U KBC "Dr Dragiša Mišović" je na lečenju i 25 dece pozitivnih na kovid, a Ostojić kaže da oni dolaze sa višednevnim visokim temperaturama i najčešće imaju jednostranu ili dvostranu upalu pluća.

"Pre šest dana imali smo četvoro tinejdžera sa teskom upalom pluća, to su gojazna deca", rekla je Ostojić i dodala da njihova terapija traje od sedam do deset dana.

Dr Ostojić kaže i da je trenutno mali procenat vakcinisane dece, ali, ističe, poslednjih dana povećano je interesovanje i oni dolaze sa roditeljima da se informišu o imunizaciji.

"Akcenat je na deci sa hroničnim bolestima", dodala je.

Od početka epidemije u KBC "Dr Dragiša Mišović" bilo je više od 200 novorođenčadi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve