Vesti
13.01.2023. 16:06
Beta

Gradonačelnik Beograda

Šapić: "Prvi put čujem da se kroz Beograd prevoze opasne materije"

beograd
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da da nema informacije o tome da prevoz opasnih materija kroz Vračarski tunel nije bezbedan.

"Nemam informacije da prevoz kroz Vračarski tunel nije siguran i da je Beograd nebezbedan. Ne mogu da verujem da bi neko dozvolio da se kroz grad prevoze opasne materije, a da je prevoz nebezbedan", rekao je on odgovarajući na pitanje novinara nakon potpisivanja Ugovora o uslugama rane operativne pomoći na projektu beogradski metro.
 

Šapić je od novinara koji je pitanje postavio tražio dokaze, ali je naveo i da će se raspitati o bezbednost saobraćaja u tunelu.

 
"Prvi put čujem od vas da se kroz Beograd prevoze opasne materije. Ja ću da se raspitam i da vidim ko je to dozvolio, ukoliko je tačno. Čini mi se da će pre biti da to nije tačno", naveo je gradonačelnik i dodao da bi u nekim državama takve tvrdnje u javnosti bile zakonski tretirane kao dizanje panike.

Više puta je u medijima bilo preneto da se, pošto je 2014. godine počela izgradnja "Beograda na vodi" zbog čega je obustavljen železnički saobraćaj oko Kalemegdana i ukinut deo pruge ka Novom Sadu, opasan teret iz Pančeva noću prevozi kroz Vračarski tunel ispod centra grada koji Pančevački most, preko stanice Vukov spomenik, povezuje s Karađorđevim parkom, a dalje je pruga na otvorenom prostoru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić o besplatnim knjigama, vrtićima, kontrolorima i mestu gradonačelnika
1

O svemu po malo

26.12.2022. 20:45

Šapić o besplatnim knjigama, vrtićima, kontrolorima i mestu gradonačelnika

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini grada da će za udžbenike učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji Beograda iz budžeta biti izdvojeno izmedju 16 i 20 miliona evra i da se po pitanju nabavke udžbenika "ništa neće menjati".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve