Vesti
09.02.2024. 08:31
RTS

Aleksandar Vučić

"Mala ali značajna pobeda Srbije"

1
Izvor: AP / Darko Vojinovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle vanredne sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu da je zadovoljan onim što je čuo i da je to bila jedna mala ali značajna pobeda Srbije.

 

Savet bezbednost Ujedinjenih nacija je sinoć u Njujorku održao vanrednu sednicu povodom odluke prištinskih vlasti da zabrane upotrebu dinara na Kosovu.

Sednica je održana na zahtev Srbije, a pored Vućića prisustvovao je i premijer Kosova Aljbin Kurti.

"Zadovoljan sam onim što smo mogli da čujemo. Najoštriji protiv nas i najviše na strani Prištine su bile Velika Britanija i Švajcarska. Bio sam iznenađen veoma korektnim istupom Francuza. Izuzetni su istupi Alžira, Kine, Rusije, Ekvadora, Sijera Leonea, Mozambika", rekao je Vučić novinarima posle sednice u Njujorku, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

On je dodao da u bili korektni i istupi Koreje i Malte koje nisu prinale kosovsku nezavisnost.

Vučić je rekao da je najvažnije što je Srbija govorila činjenicama o onome što se dešava na Kosovu i Metohiji. 

"Naravno, ovo neće rešiti probleme na KiM, mi sutra nećemo moći da prenosimo dinare, ali naš narod treba da zna da ćemo se boriti za njih, kao što ćemo se boriti za istinu uvek i celog života", rekao je Vučić.

Ocenio je da je važno što su se na sednici, otvorenoj za javnost, čuli argumenti Srbije. Rekao je da je zahvalan što su UN prihvatile tu sednicu i što je na kraju ona bila otvorena za javnost.

"Kako god okrenete, ovo je jedna mala, ali značajna pobeda Srbije", istakao je Vučić.

"Pokazali smo da smo spremni da se borimo za svoju Srbiju i da se ne plašimo bilo kakvih konsekvenci i borićemo se za svoj narod na Kosovu i Metohiji i bićemo uz njih. Ne moraju da brinu, mogu da budu tehnički problemi po nekoliko dana, ali staraćemo se o njima i brinućemo se o njima. Nikada Srbija svoj narod na KiM neće ostaviti i nikada se svoje zemlje neće odreći", naveo je Vučić.

Savet bezbednost Ujedinjenih nacija je u četvrtak uveče u Njujorku održao vanrednu sednicu povodom odluke prištinskih vlasti da zabrane upotrebu dinara na Kosovu. Sednica je održana na zahtev Srbije. Na sednici su govorii predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve