Vesti
13.08.2023. 11:50
R. E.

"Tradicionalno društvo"

Vučić: "Istopolni brakovi u Srbiji ne mogu, ja sam to zabranio"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da neće potpisati nijedan zakon koji bi omogućio da postoji neki treći rod, pored muškarca ili žene.

"Dok sam predsednik, neću potpisati nijedan zakon niti bilo šta gde će biti moguće da imate neki treći rod, a da nije muškarac ili žena, ili nešto što se zove džender fluid – jedan dan se osećaš kao žena, drugi dan kao muškarac, i sva ta ludila koja postoje u tim vouk pokretima. Neka postoji kod vas, u Srbiji neće. Samo nemojte da nam to bude jedina tema. Hajde da razmišljamo o napretku zemlje", rekao je Vučić gostujući na televiziji Pink.

Iako, kaže, postoje inicijative, zamolio je premijerku Anu Brnabić da dok je on predsednik, ne potpisuje zakon o istopolnim brakovima.

"Ja sam joj to rekao. Ja sam taj koji je kriv kada nas ovi iz Evropske unije napadaju zbog toga. Napadajte mene, nemojte da okrivljujete Anu Brnabić. Ona se zalaže za to, ja sam taj koji to nije dao. Prosto mislim da smo mi tradicionalno društvo. Ne smeta mi niko ko pripada LGBT populaciji, moj predlog je bila Ana Brnabić. Ali sve ovo što sam govorio, dok sam predsednik - ne može", poručio je predsednik Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Evropi vladaju diskriminacija i gušenje civilnog društva
LGBT prava

Komisija SE

01.06.2023. 19:55

U Evropi vladaju diskriminacija i gušenje civilnog društva

U senci humanitarnih posledica ruskog napada na Ukrajinu, u evropskim zemljama su i 2022. godine pripadnici LGBTI zajednice i Romi bili izloženi diskriminaciji, a organizacijama civilnog društva je sužavan prostor za delovanje, saopštila je Evropska komisija protiv rasizma i netolerancije (ECRI).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve