Vesti
06.08.2021. 11:39
Tanjug

Termini su ograničeni

Ambasada SAD ponovo obrađuje zahteve za vize

amerika, vize
Izvor: Shutterstock

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu počela je da obrađuje zahteve za vize, među kojima su i turističke, objavljeno je na sajtu Ambasade.

U saopštenju se navodi da Ambasada SAD u Beogradu obrađuje zahteve za neuseljeničke vize isključivo za državljane Srbije ili osobe koje imaju stalni boravak u Srbiji, dok će termini koje zakažu strani državljani bez stalnog boravka u Srbiji biti automatski otkazani.

Napominje se da je dostupnost slobodnih termina za turistička i poslovna putovanja veoma ograničena i da useljeničke i vereničke vize imaju prioritet, dok se ostali termini dele po principu prioriteta.

Ambasada navodi i da se zahtevi za useljeničke vize obrađuju isključivo za državljane Srbije i državljane Crne Gore, ili osobe sa stalnim boravkom u Srbiji ili Crnoj Gori.

SAD su u martu prošle godine zbog pandemije korona virusa obustavile izdavanje viza u svim zemljama sveta, osim za hitne slučajeve.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koliko Njujorčani znaju o Tesli
Nikola Tesla

Anketa

31.07.2021. 15:00

Koliko Njujorčani znaju o Tesli

"Ko je to" i "kakvo je to čudno ime", rekli su neki od Njujorčana na pitanje - šta znaju o Tesli. Oni koji znaju o ovom velikom naučniku, jednoglasno se slažu da je reč o velikom svetskom umu.
Bajdenov Vijetnam

Povlačenje iz Avganistana

Avganistan, vojska, 25. 7. 2021.
26.07.2021. 18:00

Bajdenov Vijetnam

Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve