Vesti
27.12.2022. 16:53
Beta

Ana Brnabić

"Ne bih da pričam o srpskim oružanim snagama na Kosovu"

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić odbila je da komentariše navode objavljene na televiziji Pink o "srpskim oružanim snagama" na Kosovu i Metohiji.

Prethodno su gosti jedne od "specijalnih emisija" na televiziji Pink, povodom navodnog oružanog obračuna na području Zubinog Potoka, izjavili da na Kosovu postoje "srpske oružane snage".

"Morate da pitate ljude koji su to pominjali. Ja o tome nisam pričala. Pitanje nije usmereno ka meni. U ovom trenutku ne bih o tome pričala", kazala je Brnabić odgovarajući na pitanje novinarke N1 "ko su srpske oružane snage" na Kosovu.

Premijerka je povodom poslednjih tenzija na severu Kosova ocenila da je situacija "iz dana u dan sve ozbiljnija".

"Aljbin Kurti je počeo da preti ljudskim žrtvama, nasilnim uklanjanjem barikada. Nadam se da će biti dovoljno razuma kod medjunarodnih partnera da takve stvari ne dopuste", rekla je Brnabić u Beogradu posle predstavljanja dosadašnji rezultata Vlade Srbije u saradnji sa dijasporom.

Komentarišući naredbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o podizanju borbene gotovosti Vojske Srbije i MUP na najviši nivo, premijerka je rekla da to znači da je Srbija spremna da reaguje "ako neko napadne Srbe na Kosovu".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbi sa severa Kosova: 18. dan zaredom na barikadama... Podignute i nove
1

Kosovo i Metohija

27.12.2022. 09:44

Srbi sa severa Kosova: 18. dan zaredom na barikadama... Podignute i nove

Srbi sa severa Kosova i Metohije i su na barikadama, 18. dan zaredom, a predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naložio je podizanje borbene gotovosti vojske i policije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve