Vesti
03.02.2024. 12:40
Beta

Predsednika Vlade

Šta je Ana Brnabić rekla o presudi za ubistvo Slavka Ćuruvije

Sud, sudija
Izvor: Shutterstock

Predsednica Vlade Ana Brnabić kazala je povodom oslobađajuće presude Apelacionog suda za okrivljene za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, da ne može da komentariše sudske presude, da je lično to očekivala, ali i da će kao "građanka Srbije tražiti pravdu".

Brnabić je rekla da je suđenje za ubistvo Ćuruvije počelo 2015. godine, 16 godina nakon ubistva i upitala zašto to nije urađeno kada se i dogodilo. 

"Trebalo je 16 godina nakon ubistva da dođe na vlast Vučić da bi pokrenuo potupak povodom ubistva, gurali smo i ne mogu da kažem da mi imamo bilo kakav uticaj na sudstvo u Srbiji jer je ono nezavisno", ocenila je za televiziju Prva Brnabić.

Ona je rekla da će nastaviti da insistiraju da se pronađe ubica i dodala da je "Branka Prpa bila svedok odbrane i rekla da to nisu bile ubice".

"I kako mislite da nakon toga ima neki sudija koji će reći da jesu kada je ona bila jedini očevidac", upitala je Brnabić.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je u petak da je preinačio prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i oslobodio četvoricu optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999 - Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve