Vesti
22.09.2023. 16:05
R.E.

Premijerka

Ana Brnabić: "Prvi put imamo i udžbenik na znakovnom jeziku"

Ana Brnabić
Izvor: YNA / YONHAP

Premijerka Ana Brnabić izjavila je na obeležavanju Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnog jezika da je danas za nju istorijski dan, jer je prvi put u formalnom obrazovnom sistemu Srbije uveden udžbenik na srpskom znakovnom jeziku.

"Danas je veliki i prelep dan, ali je samo početak, zato što smo mi uspeli da obezbedimo bukvar i čitanke za prvi i drugi razred za osnovne škole na srpskom znakovnom jeziku, ali postoji čitav niz udžbenika i predmeta za koji još uvek nemamo udžbenika na srpskom znakovnom jeziku", rekla je Brnabić na manifestaciji u Dečijem kulturnom centru u Beogradu kojoj je prisustvovala i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.
 

Kako je dodala, to znači da još uvek postoji ogroman jaz između dece koja su gluva i nagluva i svih ostalih kao što je, kako je navela, i jaz zmeđu dece sa nekim drugim oblicima invaliditeta, na primer, u invalidskim kolicima, koja ne mogu da priđu svojoj školi ili mogu samo da idu u prizemlje ili na prvi sprat, a ne mogu sa ostalim vršnjacima da imaju pristup kabinetima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Brnabić o tome zašto nije urađeno više u "Ribnikaru"
1

Aktuelno

02.09.2023. 14:05

Brnabić o tome zašto nije urađeno više u "Ribnikaru"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je početak školske godine u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj je 3. maja učenik ubio deset osoba, devet đaka i radnika obezbeđenja, protekao dobro i dodala da je u toj školi tokom leta završena "manja" rekonstrukcija.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
18°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve