Vesti
22.01.2023. 13:15
Beta

Ana Brnabić

"Najteža vremena od Drugog svetskog rata"

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je povodom situacije na Kosovu, da vlast ništa ne krije i da ništa neće biti odlučeno bez građana.

"Važno nam je da se dalje borimo za jaku Srbiju u svakom pogledu. Sve ćemo otvoreno i transparentno komunicirati sa našim narodom, sve teške odluke donosićemo sa našim narodom, a svu odgovornost ponećemo mi", rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Prema njenim rečima, od kada je Srpska napredna stranka (SNS) na vlasti, sve se radi transparentno, ali predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada se obraća narodu "gleda da ublaži".

"Vučić često jeste mnogo direktniji eksplicitniji kada brani interese Srbije na zatvorenim sastancima, iza zatvorenih vrata, nego kada kaže šta je sve govorio", izjavila je Brnabić.

Brnabić je rekla da vremena od Drugog svetskog rata do sada nisu bila teža, tvrdeći da su pritisci na Srbiju sve teži i veći.

Premijerka je optužila opoziciju da njihove negativne reakcije po pitanju poteza vlasti o rešavanju kosovskog pitanja pokazuju da "kreću od sebe i od toga kako su oni radili".

Ona je dodala da će građani moći još jednom da čuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razgovorima koje je imao sa međunarodnim pregovaračima, i da će na sednici vlade, na koju je i Vučić pozvan u ponedeljak od 11 časova, biti reči i o ekonomskom rastu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lajčak: "Vučić pokazao spremnost za teške odluke u interesu mira"
1

Sastanak u Beogradu

20.01.2023. 18:31

Lajčak: "Vučić pokazao spremnost za teške odluke u interesu mira"

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je u Beogradu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao odgovoran pristup i spremnost da donese teške odluke u interesu mira i evropske perspektive Srbije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve