Vesti
21.01.2023. 19:40
R. E. / RTS

MSP

Majka Ane Volš potpisala zahtev za dobijanje izveštaja o nestanku ćerke

1
Izvor: Shutterstock

Milanka Ljubičić, majka Beograđanke Ane Volš za čije je ubistvo u SAD optužen njen suprug, potpisala je zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD i svih potrebnih dokumenata u vezi s tim slučajem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je po hitnom postupku taj zahtev uputilo Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku na dalje postupanje, odnosno pribavljanje potrebnih izveštaja i podataka o predmetnom slučaju od nadležnih organa SAD. 

U Ministarstvu spoljnih poslova prethodno je obavljen razgovor sa Milankom Ljubičić, koja je upoznata sa procedurama koje se sprovode u slučajevima nestanka i slučajevima sa smrtnim ishodom državljana Srbije u inostranstvu, kao i o nadležnostima Ministarstva spoljnih poslova u vezi s tim. 

Ukazano je da se Ministarstvu spoljnih poslova, kao ni diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u SAD povodom ovog slučaja nisu obraćali američki organi, s obzirom na to da je Ana Volš američka državljanka, kao i da nije bilo zahteva članova Anine porodice za postupanje Ministarstva prema američkim organima.

Istaknuto je i da Ministarstvo ostaje na raspolaganju porodici svaku vrstu pomoći u predmetnom slučaju u okvirima svojih nadležnosti.

Ana Volš je nestala 1. januara ove godine, a njen nestanak prijavljen je tri dana kasnije.

Suprug Ane Volš, Brajan zvanično je optužen da je ubio i raskomadao telo supruge.

Brajan Volš je pritvoren pošto je 8. januara optužen da je obmanuo policiju u istrazi o svom kretanju u danima nestanka svoje supruge, a potom mu je produžen pritvor bez mogućnosti puštanja na slobodu uz kauciju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako prepoznati sociopate i po čemu se razlikuju od psihopata
1

Slučaj Volš

20.01.2023. 14:20

Kako prepoznati sociopate i po čemu se razlikuju od psihopata

Mnoge građane Srbije, duboko je potresao slučaj nestale Amerikanke Ane Volš, inače rođene Beograđanke. Inteligentna, vredna, ljubazna i lojalna, kako je opisuju prijatelji i kolege, majka troje dece imala je nesreću da u svom životnom partneru ne prepozna sociopatu - navelo je tužilaštvo u Bostonu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve