Vesti
02.08.2022. 11:27
Beta

Srbija

Aplauzi, ali i dobacivanja na početku skupštinske sednice

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov formalno je predložio Vladimira Orlića za predsednika Skupštine Srbije.

Jovanov je na početku skupštinske sednice izjavio je da je na nedavnim slobodnim izborima SNS ostvarila ubedljivu pobedu, a njihov kandidat Aleksandar Vučić pobedio je u prvom krugu, i na to je dobio ovacije i višeminutni aplauz.

Jovanov je nakon toga rekao predsedavajućem da proveri "da li su poslanici koji sede preko puta uzeli terapiju za današnji dan", aludirajući na opoziciju.

On je opozicionim poslanicima poručio da su juče napravili presedan i aplauzom nagradili "taj presedan", odnosno govor predsedavajućeg Vladete Jankovića, pa će sada "imati aplauza koliko hoće", na šta je ponovo dobio ovacije.

223
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Dodao je da parlamentu predstoje ozbiljni poslovi i da je zato potreban ozbiljan predsednik skupštine koji će voditi ozbiljnu politiku i neće dozvoliti podele.

"Želimo da ovaj put sačuvamo svoju zemlju stradanja i razaranja, dosta je toga bilo. I zato predlažemo Vladimira Orlića jer smo uvereni da on taj zadatak može da ispuni, zato što je iskusan poslanik", rekao je Jovanov.
 

Jovanov je u nastavku nastavio niz uvreda na račun opozicionih poslanika, uz poruku da ne budu nervozni jer je ovo tek početak i da predstoji četiri godine rada.

Na dobacivanja iz redova opozicije, Jovanov je pitao opozicione poslanike "da li žele da vrate odbore koje su dobili".

Polemika uz dobacivanja u skupštini trajala je nekoliko minuta, a onda je Jovanov nastavio da obrazlaže predlog i iznosi planove vlasti za izgradnju puteva, pruga i nastavak evropskih integracija.

123
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Na kraju je Jovanov naveo nekoliko podataka iz biografije Vladimira Orlića.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poslanici u novom sazivu Skupštine: RIK usvojio rešenje o dodeli mandata
beta-svngs2pf6c.jpg

Parlamentarni izbori

11.07.2022. 13:01

Poslanici u novom sazivu Skupštine: RIK usvojio rešenje o dodeli mandata

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je rešenje o dodeli mandata poslanicima Skupštine Srbije, a najviše - 120 poslanika, imaće koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS).
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve