Vesti
01.12.2021. 16:05
Tanjug

Zoran Radojičić

"Beograd čuva uspomenu na Vladetu Jerotića"

Zoran Radojičić
Izvor: FOTO TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Inicijativa da profesor Vladeta Jerotić dobije ulicu postojala je među mnogim Beograđanima a ja sam tu ideju sa zadovoljstvom prihvatio i podneo inicijativu koju je i usvojila Skupština Grada Beograda na poslednjoj 34. sednici, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić za TV K1.

"Bilo je logično da profesor Vladeta Jerotić posle svega što je uradio za Beograd dobije ulicu, a radimo na tome da dobije i spomenik, kako bismo sačuvali uspomenu na čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag kako u nauci tako i u literaturi i mnogim drugim oblastima. Ko god je imao priliku da ga upozna, mogao je da oseti da se radi o divnom, toplom čoveku, sa kojim može da se razgovara na jednostavan način. Ja sam imao tu sreću da je nekoliko puta bio gost Dečje klinike u Tiršovoj. U periodu dok sam bio direktor, organizovali smo tribine i to su bila lekovita predavanja. Koju god temu da je obradio, profesor Jerotić ju je učinio još interesantnijom", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je podsetio na kultnu emisiju "Agape" u kojoj je često gostovao profesor Vladeta Jerotić.

"Ta emisija, njegove knjige, posvećenost pravoslavlju i psihoterapeutskom radu obeležili su jedno vreme. Verujem da će spomenik i ulica, koja je sada dobila njegovo ime, a reč je o delu Dalmatinske ulice koji počinje od Takovske ulice i završava se kod Ulice Džordža Vašingtona, podsećati nove generacije na profesora, vrednosti koje je promovisao i na njegov rad", rekao je gradonačelnik.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Radojičić: Smanjenje broja novozaraženih uticaj kovid propusnica
Zoran Radojičić

Gradonačelnik

22.11.2021. 10:51

Radojičić: Smanjenje broja novozaraženih uticaj kovid propusnica

U Beogradu je bar jednu dozu vakcine primilo 61,88 odsto punoletnih, dve doze 59,43 odsto, a sve tri doze vakcine primilo je skoro 30 procenata gradana, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ocenio da je pravi trenutak da deca ponovo krenu u škole.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
19.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve