Vesti
28.08.2021. 11:46
R.E.

Zna se i kada i koliko

Biće još novčane pomoći od države, najavio Siniša Mali

Novac, novčanik
Izvor: Shutterstock

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da će 22. septembra penzionerima biti isplaćeno 50 evra pomoći države.

Gostujući na TV Prva Mali je ekskluzivno otkrio da će u novembru svi građani dobiti po 30 evra, u decembru još po 20, dok će početkom neredne godine svim penzionerima biti isplaćeno još 20 hiljada dinara.

On je govorio i o zaradama u zemlji i o nedavno održanom sastanku Socijalno-ekonomskog saveta.

"Juče smo imali sastanak Socioekonomskog saveta i brojke pokazuju da idemo napred. Izašli smo sa predlogom da minimalna zarada od januara bude 35.012 dinara. Minimalna zarada raste tri puta brže nego što raste BDP", rekao je Mali i istakao da ubrzano raste minimalna cena rada i pokrivenost potrošačke korpe.

On je izrazio uverenje da bi do kraja 2023. godine minimalna potrošačka korpa i minimalna zarada trebalo da budu izjednačene.

"Mi ćemo sa ovim povećanjem minimalne zarade, povećanjem plata i penzija 2022. godine imati prosečnu platu od 670 evra minimum", rekao je ministar i dodao da je sa ovakvom ekonomskom politikom u okviru plana Srbija 2025. realna mogućnost da prosečna zarada bude i 900 evra.

"Trenutno se u Srbiji gradi sedam auto-puteva, bolnice, pruge, nikada se više nije gradilo, nikada veće nisu bile plate i penzije", rekao je Mali i najavio da će stopa rasta BDP ove godine biti minimum 6,5 odsto.

"Osim što idemo sa povećanjem minimalne zarade, idemo i sa rasterećenjem opterećenja na zarade. Povećaćemo neoporezivi deo zarada na 19.300 dinara, umesto dosadašnjih 18.300 dinara", najavio je ministar finansija i objasnio da je minimalna zarada glavni pokretač i utiče na visinu prosečne zarade u Srbiji.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počelo i kod nas: Nema bonusa za medicinske radnike koji neće da se vakcinišu
Bolnica, doktor

Kovid bonica u Batajnici

23.08.2021. 10:52

Počelo i kod nas: Nema bonusa za medicinske radnike koji neće da se vakcinišu

Svi lekari, medicinske sestre, tehničari, kao i pomoćno osoblje u bolnicama Srbije koji odbijaju da se vakcinišu, primaće platu bez bonusa, stimulacija ili dodataka za dežurstva, izjavila je direktorka kovid bonice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve