Vesti
02.02.2022. 15:40
Tanjug

Aleksandar Šapić

"Biću gradonačelnik ako SNS pobedi u Beogradu"

Aleksandar Šapić
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je da će on, ako Glavni odbor SNS potvrdi predlog predsednika Aleksandar Vučića da bude prvi na listi za Beograd i ta lista dobije poverenje građana, sigurno biti gradonačelnik.

"Ne samo da je nepisano pravilo da nosilac liste na izborima bude gradonačelnik nakon njih, već je to fer prema ljudima od kojih tražite poverenje, jer oni kada izađu na izbore vide ime liste i samo ime onoga ko je prvi na listi.

Mislim da bi bilo izuzetno nekorektno i nefer, i mi to sigurno nećemo raditi, da izlazite sa jednim imenom, a da posle toga dajete drugo ime, da neko preuzima odgovornost i daje obećanja, a da se posle toga pojavi neko drugi", rekao je Šapić gostujući na TV Hepi.

On je naglasio da će, ukoliko nakon izbora bude bio na čelu Beograda, svu odgovornost pred građanima za funkcionisanje grada preuzeti on i ljudi koji će činiti njegov najbliži tim.

Šapić kaže da će, pored krucijalnih infrastrukturnih projekata koji moraju da se završe, insistirati i na projektima koji se tiču direktno građana, a to su, prema njegovim rečima, bezbednost dece, briga o starima i primarna zdravstvena zaštita građana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vladeta Janković kandidat za gradonačelnika Beograda?
Vladeta Janković, 28. 1. 2022.

Prvi na listi opozicije

28.01.2022. 12:11

Vladeta Janković kandidat za gradonačelnika Beograda?

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je povodom informacije koja se pojavila u medijima da će profesor Vladeta Janković, diplomata i jedan od osnivača prvobitne DSS, biti kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda, da ne bi spekulisao o bilo kojim individualnim rešenjima za izborni proces.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve