Vesti
16.08.2021. 21:00
Tanjug

I dalje je neizvesno

Bliži se 1. septembar, kako će deca u školu

matematika, geometrija, škola
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo prosvete čeka odluku Kriznog štaba kako će biti organizovana nastava od 1. septembra, rečeno je Tanjugu u resornom Ministarstvu, a direktori beogradskih škola kažu da su spremni za normalan početak školske godine, ali i za modele nastave koje diktira epidemiološka situacija.

Čelnici škola očekuju da će o svemu više znati u petak i apeluju na roditelje i đake da sačekaju reč Kriznog štaba koji će doneti preporuku u najboljem interesu svih.

Do sada su, kako kažu, od resornog Ministarstva jedino dobili zaključak po kojem škole treba da postupaju, odnosno da snažno deluju na promovisanju značaja vakcinacije, kako bi se i učenici vakcinisali.

Direktorka OŠ "Marko Orešković" Gordana Radojević kaže za Tanjug da se škola priprema za redovno i normalno stanje.

"Nadamo se da će svi đaci 1. septmbra doći u školu i da će situacija što se tiče korone biti mirna i da ćemo početi kao i svih ranijih godina", rekla je direktorka te novobegradske OŠ.

Operativni plan rada će, kaže, biti spreman i za kombinovani model kao prošle godine ali kao i svake godine očekuju od Ministarstva prosvete i Školske urpave uputstvo na osnovu koga se ophode i priremaju za 1. septembar.

Dodala je i da je opremanje i čišćenje škole u toku i da je zahvaljujući Opštini i Gradskom sekretarijatu tokom leta sanirana kanalizaciona mreža i obavljena javna nabavka za rekonstrukciju krova.

Direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović za Tanjug kaže da se spremaju za nastavu kao da je normlana sitaucija.

"Planiramo da krenemo normalno sa interakvinom nastavom profesori i đaci u učionici, a od toga kako će se razvijati kompletna sitaucija sa kovidom, šta će reći Krizni štab, kakve će preporuke dati Ministarstvo, zavisi da li ćemo raditi izmene u odnosu na planirano", rekao je Bjelanović.

Ovog trenutka se spremamo kao da je sve normalno, naglasio je direktor jedne od dve najstarije gimnazije u Beogradu, a koja će nakon rekonstrukcije i opremanja, od septembra biti i najmodernija škola na Balkanu.

"Onlajn nastava pokazala je da je to nužno zlo, da može da funkcioniše i funkcioniše, ali su se svi zaželeli redovne nastave", rekao je Bjelanović i dodao da je siguran da roditelji jedva čekaju da deca krenu normalno na nastavu, jer je ishod svega onoga što treba da ponesu nakon završetka škole daleko kvalitetniji ako je nastava interaktivna.

Direktor OŠ "Lazar Savatić" Goran Petrović za Tanjug kaže da su spremni na sve varijante nastave od one pre korone do vremena koje su sprovođene zbog epidemije.

"Svaka škola se sprema kao da nije bilo korone da krenemo u punom kapacitetu. Svesni smo situacije, brojki i mogućnosti da krenemo kao što smo završili prošlu godinu. Čekamo dopis Ministarstva prosvete i odluku kriznog štaba da bi po njemu postupili", rekao je Petrović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đacima dostupan školski E-kalendar
kalendar

Dodatna olakšica

19.07.2021. 13:54

Đacima dostupan školski E-kalendar

Od danas na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice dostupan je E-kalendar, na kome će korisnici moći da vide prikaz radnih i neradnih dana, kada su državni i verski praznici, početak i kraj polugodišta.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve