Vesti
02.09.2022. 13:16
Beta

Skupština Srbije

Borko Stefanović na čelu Odbora za spoljne poslove

Skupština
Izvor: Shutterstock

Članovi Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove su za predsednika tog odbora izabrali Borka Stefanovića iz poslaničke grupe "Ujedinjeni", saopšteno je iz parlamenta.

Za zamenika predsednika odbora izabrana je Marina Raguš iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

To je bila prva sednica Odbora za spoljne poslove u novom sazivu Skupštine Srbije, objavljeno je na sajtu parlamenta.

Stefanović je poslanik poslaničke grupe "Ujedinjeni - Stranka slobode i pravde,  Pokret slobodnih građana, Pokret za preokreta i sindikata Sloga".

Iz Stranke slobode i pravde (SSP) čiji je Stefanović funkcioner je saopšteno da će on, kao predsednik tog Odbora, kao svoj prvi zadatak imati "iniciranje rasprave o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom EU".

"Neophodna je ozbiljna rasprava i sučeljavanje svih argumenata, i onih koji su za, i onih koji su protiv usaglašavanja, ali i sagledavanje ozbiljnih posledica po srpsku privredu i spoljnopolitičkih pravaca koji utiču na budućnost Srbije", navela je SSP u saopštenju.

Istakli su da su "dva najvažnija pitanja za ovu raspravu svakako pitanje Kosova i Metohije i restriktivne mere prema Ruskoj Federaciji", te ukazali da će "zauzimanje stava Srbije po pitanju ove dve teme odrediti i put kojim će zemlja krenuti ka budućnosti".

"Zato je važno da se upravo u Skupštini Srbije, čija je svrha da javnosti, građanima Srbije, pruži objektivna i argumentovana rasprava na ove dve teme od životnog značaja", dodala je SSP.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Nisam kandidat za ministra"
Skupština

Dragan Marković Palma

01.09.2022. 13:46

"Nisam kandidat za ministra"

Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma rekao je da nisu tačne informacije da je jedan od kandidata za ministra poljoprivrede u novoj Vladi Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve