Vesti
06.09.2021. 13:10
R.E.

Izbori

Dačić: Ako se Vučić kandiduje imaće podršku SPS-a

Ivica Dačić, 6. 9. 2021.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluči da se kandiduje za predsednika Republike dobiće podršku SPS-a, izjavio je predsednik te stranke Ivica Dačić.

Dačić je za TV Prva naveo da se na sastanku, koji se održao prošle nedelje između SNS-a i SPS-a, a na kojem je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić nije dogovorilo da li će dve partije nastupiti zajedno na predstojećim izborima.

"Mi na sastanku nismo razgovarali o tim detaljima, pričali smo o potrebi da imamo zajednički nastup na izborima", rekao je Dačić.

On je istakao da je izvesno da će socijalisti i naprednjaci nastaviti zajedničku političku saradnju i nakon sledećih izbora, a da to kako će nastupiti na tim izborima, na jednoj ili dve liste i da li će imati zajedničkog predsedničkog kandidata nije precizirano.

"Moje stanovište je da treba da se nastupi zajedno, ukoliko se predsednik Srbije odluči da se kandiduje na predsedničkim izborima, neosporno je da će dobiti našu podršku", zaključio je Dačić.

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predlog: Izbori 3. aprila, cenzus ostaje isti
izbori

Čeka se konačna odluka

02.09.2021. 15:18

Predlog: Izbori 3. aprila, cenzus ostaje isti

Predlog vladajuće većine sa kojim je izašla na sastanku sa opozicijom bez posredovanja stranaca, je da istog dana, 3. aprila 2022. godine, budu održani redovni izbori za predsednika Srbije, odbornike Skupštine grada Beograda i vanredni parlamentarni izbori.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve