Vesti
15.05.2023. 08:30
Beta

Dijalog Beograd-Priština

Sastanak Petkovića i Bisljimija u Briselu

1
Izvor: Shutterstock

U Briselu će danas biti održan sastanak šefova pregovaračkih timova Srbije i Kosova Petra Petkovića i Besnika Bisljimija u sklopu nastavka dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, koji je prošle nedelje boravio u Prištini i Beogradu, izjavio je da je predstojeći sastanak u Briselu dobra prilika da se napravi dogovor o konkretnim narednim koracima.

Lajčak, koji je prvo boravio u Prištini, rekao je da sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem imao "važnu raspravu u vezi sa nacrtom Statuta Zajednice srpskih opština".

Potom je u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem o daljem putu primene sporazuma.

Poslednji sastanak u Briselu održan je 2. maja na kojem su učestvovali Vučić i Kurti, i na kojem je usvojena Deklaracija o nestalima, ali nije ostvaren pomak po pitanju Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bilčik: "Ne slažem se da je za izbore na severu Kosova kriv samo Beograd"
1

"Odgovorne su obe strane"

10.05.2023. 19:35

Bilčik: "Ne slažem se da je za izbore na severu Kosova kriv samo Beograd"

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da "nije srećan" zbog usvojenog amandmana na izveštaj o Kosovu u kojem se, kako je rekao, za sprovođenje izbora na severu Kosova isključivo krivi Beograd.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve