Vesti
04.06.2022. 12:48

Rusija

Dodik se sastaje sa Lavrovom i Putinom

Milorad Dodik
Izvor: EPA / FEHIM DEMIR

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se u utorak, 7. juna, u Beogradu sastati sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom, a deset dana kasnije sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu.

"Pritiskaju nas sa svih strana da se priključimo sankcijama protiv Rusije i da tako pokažemo neki svoj entuzijazam. Odlučili smo da to ne učinimo, jer znamo da će ova nepogoda proći i da ćemo morati da sarađujemo i imamo dobre odnose sa Rusijom", rekao je Dodik novinarima u Šipovu.
 

On je ocenio da je situacija u BiH danas podeljena više nego ikada pre, naglašavajući da ne namerava da pokvari odnose sa Zapadom, iako sa te strane svakodnevno stižu pritisci da se uvedu sankcije Rusiji.

Dodik smatra da će njegovi sastanci sa Lavrovom i Putinom izazvati određene reakcije na Zapadu.

"Moje je da vama obezbedim stabilnost. Republika Srpska je danas stabilna, pokazuje još jednom da pored silnih nastojanja i na unutrašnjem i spoljašnjem planu zna naći odgovor i ostati stabilna", rekao je Dodik.

Dodik je dobio poziv za učešće na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, gde bi trebalo da razgovara s Putinom.

Ruski šef diplomatije boraviće u Srbiji 6. i 7. juna, gde će sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i drugim zvaničnicima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dolazi nam Lavrov u junu, definitivno
Lavrov, 3. 6. 2022.

Zaharova potvrdila

03.06.2022. 11:12

Dolazi nam Lavrov u junu, definitivno

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovaće u dvodnevnu posetu Srbiji 6. i 7. juna, potvrdila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve