Vesti
11.07.2021. 15:52
R.E.

Jovanović u Srebrenici

"Dolazim da kupim mir"

Čedomir Jovanović, 11. 7. 2021.
Izvor: EPA / SASA STANKOVIĆ

Predsednik neparlamentarne LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je u Potočare, na komemoraciju žrtvama srebreničkog zločina, došao sa osećajem stida zbog toga što "nije urađen posaao koji je trebalo uraditi".

Jovanović, koji je i savetnik hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, konstatuje da je prošlo mnogo vremena i da je ranije dolazio iz osećaja hrabrosti."

"Hrabrosti jer je to simbolizovalo odgovornost mog naroda. Mene je sada sramota", rekao je Jovanović, preneo je sarajevski portal Klix.

Za Jovanovića Srebrenica nije samo simbol, kako kaže, "genocida", već i simbol mira.

"Sa svim ovim što se ovde dogodilo i što je još uvek prati Srebrenica čuva mir više od svih naših vojski i topova. Ja ovde dolazim da kupim mir za sebe i svoj narod. Srebrenica je, po mom mišljenju, vrelo života", naveo je Jovanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rezolucija o Srebrenici nije protiv srpskog naroda
Dritan Abazović

Dritan Abazović

08.07.2021. 22:23

Rezolucija o Srebrenici nije protiv srpskog naroda

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je u Sarajevu da Rezolucija o Srebrenici, koju je nedavno usvojila crnogorska skupština, nije uperena protiv srpskog naroda i branio je odluku parlamenta da smeni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve