Vesti
23.02.2022. 20:30
Tanjug

Izbori u Srbiji

Dveri na izbornoj listi imaju 250 kandidata

Izbori
Izvor: Shutterstock

Republička izborna komisija (RIK) je proglasila izbornu listu "Boško Obradović - Srpski pokret Dveri - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije", za parlamentarne izbore koji se održavaju 3. aprila.

Na listi je 250 kandidata, a pravno valjanih pismenih izjava za ovu listu je bilo 10.469.

Član RIK-a Miloš Tomašević je ukazao da postoje problemi oko imena POKS i da je sporan izgled pečata na koalicionom sporazumu, ali je, kako je dodao, konstatovano da su to stvari o kojima odlučuju drugi organi, a da lista ispunjava formalne uslove tako da može da se proglasi.

Republička izborna komisija je takođe imenovala i novog člana i zamenika člana RIK-a u proširenom sastavu koje je predložila ova koalicija, kao i člana i zamenika člana koje je predložila juče proglašena lista Suverenisti - Saša Radulović-Milan Stamatović-Jovana Stojković.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je i da RIK ima i novog člana i zamenika člana u proširenom sastavu iz koalicije sa liste "Moramo - Akcija - Ekološki ustanak - Chuta - Ne davimo Beograd -Nebojša Zelenović“.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izborna trka je počela
Srpska napredna stranka 18.2.2022.

Niski start

19.02.2022. 07:05

Izborna trka je počela

Izborna trka je i zvanično počela. Kampanja, doduše, traje već nekoliko meseci, dok bi neki rekli da je vodeća stranka vladajuće koalicije, Srpska napredna stranka, u kampanji još od trenutka kada su završeni prethodni izbori 2020. godine.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve