Vesti
03.10.2021. 22:10
Tanjug

Boško Obradović kandidat

Dveri izlaze na izbore na svim nivoima: "Dosta je bilo zamajavanja"

izbori, glasanje
Izvor: Shutterstock

Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri u Užicu, doneta je odluka da ta stranka izlazi na izbore 3. aprila sledeće godine na svim nivoima, kao i da će lider Dveri Boško Obradović biti predsednički kandidat te partije ako nema dogovora u opoziciji.

"Posle više od godinu dana zamajavanja od strane vlasti u vezi sa međustranačkim dijalogom oko poboljšanja izbornih uslova na dva koloseka, Glavni odbor Dveri ocenjuje da su istekli svi rokovi za dogovor i da je ostalo manje od šest meseci do izbora. Zato više nećemo čekati bilo kakve razgovore sa vlašću već idemo na izbore i u direktnu borbu za podršku i glasove građana bez obzira na izborne uslove'', navodi se u saopštenju Dveri.

Iz Dveri dodaju da ''od novog bojkota, kukanja i povlačenja nema ništa, kao ni od lažnih poziva na ulične proteste''.

"Sigurni smo da će istu odluku uskoro doneti i svi drugi u opoziciji iako to izbegavaju da kažu ovako otvoreno i pošteno kao mi sada i na vreme. Takođe, posle više od godinu dana zamajavanja od strane opozicije koja u tom periodu nije imala niti jednu zajedničku akciju protiv vlasti, Glavni odbor Dveri je odlučio da krenemo u predizborne pripreme kao da ćemo na izbore izaći samostalno'', dodaje se.

Iz te stranke dodaju da ostaju otvoreni za saradnju unutar opozicije, ali i da više neće čekati nikoga i ništa jer je ostalo veoma kratko vreme do izbora.

"Protivimo se bilo kakvim pokušajima pravljenja monopola u opoziciji i ukoliko nema dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore u jednoj ili više opozicionih kolona, Srpski pokret Dveri će na izborima na svim nivoima iduće godine nastupiti samostalno. Dveri će imati i svog predsedničkog kandidata ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije i naš predsednički kandidat biće predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović'', navodi se u saopštenju.

Dveri smatraju je Obradović najbolje rešenje za zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima među aktuelnim liderima opozicije i da jedini može da pobedi Aleksandra Vučića u direktnom TV duelu i na izborima, kao i da se obrati dosadašnjim biračima vlasti, što je, kako navode iz te stranke, od velikog značaja za pobedu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako će izbori u Nemačkoj uticati na nas
Nemačka, 27. 9. 2021.

Stefan Surlić

27.09.2021. 16:12

Kako će izbori u Nemačkoj uticati na nas

"Ovo je kraj ere koju je obeležila Angela Merkel i početak dominacije socijaldemokrata koji će iskoristiti ovu priliku da možda formiraju vladu i verujem da neće odustati od ideje da Olaf Šloc bude novi kancelar Nemačke", izjavio je, ocenjujući parlamentarne izbore u Nemačkoj, Stefan Surlić sa Fakulteta političkih nauka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve