Vesti
15.06.2023. 18:05
Beta

Tek sledi konkurs

EPS: "Novoizabrani direktor je samo privremeno rešenje"

Struja, električna energija
Izvor: Shutterstock

Nadzorni odbor Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) je na današnjoj sednici za novog v. d. generalnog direktora kompanije postavio Dušana Živkovića, ali on je samo privremeno rešenje na toj poziciji.

Živković, koji je od 2021. u Elektrodistribuciji Srbije rukovodio službom zaduženom za merne grupe i obnovljive izvore energije u distributivnoj mreži, zamenio je na čelu Miroslava Tomaševića.

Nadzorni odbor EPS-a je izabrao i Olufa Ulseta za predsednika Nadzornog odbora, a on je saopštio da je Živković samo privremeno postavljen na mesto v.d. generalnog direktora i da će uskoro biti raspisan konkurs za tu poziciju.
 
"Imenovanjem novog v. d. generalnog direktora ulazimo u proces formiranja izvršnog odbora koji će operativno rukovoditi radom Elektroprivrede Srbije. Novi v.d. direktor je privremeno rešenje, a javni konkurs za poziciju generalnog direktora raspisaćemo u narednim nedeljama", poručio je Oluf Ulset.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predstavljen Nadzorni odbor EPS - sedam članova, tri iz Norveške
1

Ministarka Đedović

08.06.2023. 14:52

Predstavljen Nadzorni odbor EPS - sedam članova, tri iz Norveške

Ministarska energetike Dubravka Đedović predstavila je u Vladi Srbije nove članove Nadzornog odbora akcionarskog društva Elektroprivrede Srbije (EPS) u kome je od sedam članova troje Norvežana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve