Vesti
15.06.2023. 16:30
Beta

"Zatečen sam"

Direktor EPS-a: "Za smenu sam saznao iz medija"

kancelarija
Izvor: Shutterstock

Bivši vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslav Tomašević rekao je da je nekoliko sati pre zvanične objave obavešten da je smenjen i da je tom odlukom, iako očekivanom, "zatečen".

"Danas sam saznao iz jednog medija da sam smenjen, a pre dva sata jedan od tri Norvežanina, novih članova Nadzornog odbora EPS-a, obavestio me zvanično da sam smenjen i da odluka stupa na snagu odmah", rekao je Tomašević za Betu.

Tomašević je kazao da je zatečen odlukom o smeni iako je to očekivao, obzirom da je u sredu potpisao registraciju novoizabranih članova Nadzornog odbora, osim za jednog koji nema odgovarajuće obrazovanje i za koga je i danas odbio registraciju.

Smenjen direktor EPS-a

Imenovan nov direktor

struja

Imenovan nov direktor

15.06.2023. 12:39

Smenjen direktor EPS-a

Ipak, kako je rekao, tim potpisom i registracijom u Agenciji za privredne registre taj postupak nije završen jer je nepotpuna dokumentacija koju ne bih potpisao ni da postoji, a nedostaju i ugovori.

"Nekoga je, kako bih rekao, uhvatila 'neizdrž' i iskoristio je svoje pravo", rekao je Tomašević.

On je rekao da mu je član Nadzornog odbora koji ga je obavestio o smeni, zahvalio na dosadašnjem radu na toj funkciji, i nagovestio da su spremni da razgovaraju sa njim.

"Čovek sam od tehničkog i ličnog integriteta, ali sam spreman za razgovor", rekao je Tomašević.

Naveo je da je od 7. juna na godišnjem odmoru do kraja tog meseca i da su na odmoru i članovi Izvršnog odbora, ali da rade jer nisu imali kome da predaju dužnost.

Na pitanje da li bi učestvovao na konkursu za izbor novog direktora kako predviđa Statut akcionarskog društva EPS, Tomašević je rekao da to zavisi od uslova. 

On je, na pitanje da li mu je Vlada Srbije nešto zamerila, uprkos tome što je, po oceni stručnjaka podigao EPS na noge i postigao odlične poslovne rezultate, rekao da očekuje da to piše u obrazloženju za smenu.

"Bilo bi korektno da piše u obrazloženju šta nije bilo dobro. Ja jesam beskompromisan i slušam struku i svoje saradnike", rekao je Tomašević.

Dodao je da je sa saradnicima predložio "transformaciju EPS-a u akcionarsko društvo na jedan način, ali su oni to promenili".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Profit EPS-a u prvom kvartalu 2023. godine
Struja, električna energija

Nadmašeni planovi

26.04.2023. 13:18

Profit EPS-a u prvom kvartalu 2023. godine

Finansijski rezultat Elektroprivrede Srbije (EPS) u prvom kvartalu ove godine višestruko je nadmašio planove pošto je neto dobit dostigla 34,5 milijardi dinara, odnosno oko 294 miliona evra, saopštilo je to preduzeće.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve