Vesti
04.12.2023. 15:10
Beoinfo

Šapić najavio

Evo gde će nalaziti i koliko će koštati nov tunel u Beogradu

1
Izvor: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, obišao je pripremne radove na izgradnji podvožnjaka koji će biti saobraćajna veza ispod železničkog koridora i povezati dve strane Bulevara umetnosti, čime će se značajno rasteretiti ovaj deo Novog Beograda.

On je istakao da će, kada budu zaživela sva četiri pravca, raskrsnica Bulevara umetnosti i Heroja sa Košara postati jedna od najvažnijih na Novom Beogradu i značajno će da rastereti Ulicu omladinskih brigada. 

"Zato je ovaj tunel ispod pruge izuzetno strateški važan za saobraćaj na Novom Beogradu. Čitav ovaj proces je sada kompleksniji nego što je bio do pre par godina, jer je urađena pruga za brzi voz koja tuda prolazi, a potrebno je da se ne zaustavlja železnički saobraćaj. Ono što je najvažnije jeste to da je javna nabavka konačno završena i očekujemo da se ovih dana dobije izvođač. Gradske službe su već počele da raskrčavaju i čiste teren, a početak radova na izgradnji zavisiće od vremenskih uslova. Ukoliko vreme dozvoli, to će biti i u toku zime", rekao je Šapić.

1
Izvor: Beoinfo

On je dodao da, kada počne da se radi u kontinuitetu, rok za završetak je nešto manje od godinu dana. 

Kada je reč o saobraćajnici koja će se graditi, on je istakao da je zanimljivo to što će ona biti jedina ulica koja spaja dve reke. 

1
Izvor: Beoinfo

"Kada idete ovom saobraćajnicom, ulicama Jurija Gagarina i Augustina Neta dolazite do Save. A na drugu stranu, Bulevarom umetnosti izlazite do Bulevara Nikole Tesle i dolazite do Dunava. Vrednost radova je 980 miliona dinara i izuzetno su kompleksni, jer je potrebno da se obezbedi da brzi voz ovde nesmetano funkcioniše", zaključio je Šapić.

1
Izvor: Beoinfo

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve