Vesti
03.12.2023. 15:35
R. E.

Izgradnja počinje 2024.

Beograd dobija još jedan vrtić, školu, tunel...

1
Izvor: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će Višnjička banja u narednih nekoliko godina dobiti novi vrtić i osnovnu školu, a u planu je i proširenje Slanačkog puta, kao i izgradnja tunela.

Aleksandar Šapić je rekao da će izgranja ovih važnih projekata, kao i proširenje saobraćajnice početi naredne godine. 

"U ovom delu grada niče veliko nasalje, grad se širi, a proširena Višnjička ulica, koja je žila kucavica ovog dela Palilule, već je značajno rasteretila saobraćajnu komunikaciju sa centrom", naveo je Šapić.

On je rekao da je u ovom delu grada i ranije bio problem sa školom i vrtićem, kao i infrastrukturom. 

"Kada je u pitanju izgradnja osnovne škole imovina je potpuno rešena i obejkat će se prostirati na površini od dva hektara. Moderna škola će biti namenjena za obrazovanje 900 dece. Sledeće godine ulazi u plan i program Grada i po dinamici potrebno je godinu dana za izradu projektne dokumentacije. Očekujemo da bi objekat trebalo da počne da se gradi krajem sledeće godine i nakon godinu, godinu i po dana ovde ćemo imati veliku školu". 

Prema njegovim rečima, izgradnja vrtića je planirana tik uz školu, a namenjen je za boravak 270 mališana. 

"Objektivno je da i njegova izgradnja počne do kraja sledeće godine. Odluka je doneta, novac je obezbeđen i ostaje samo da sve to realizujemo", naglasio je Šapić.

1
Izvor: Beoinfo

Govoreći o proširenju Slanačkog puta Šapić je rekao da se završetak eksproprijacije očekuje početkom 2024. godine, te će saobracajnica dobiti još dve trake. 

"Tada ćemo imati potpuno prokrvljen saobraćaj i dobru vezu sa ostalim delovima grada".

On je istakao da je potpisan i ugovor za izgradnju tunela, tako da će za nekoliko godina iz Višnjičke banje do Novog Beograda moći da se stigne za oko 15 minuta. 

"Proširenom Višnjičkom ulicim ulazite u Despota Stefana, te odmah u tunel, zatim dva kilometra tunela ispod centra grada i izlazi se kod Ekonomskog fakulteta direktno na novi Savski most. To će biti verovatno najveći saobraćajni projekat u Beogradu i suštinski će promeniti saobraćajnu sliku grada. To će najviše i značiti građanima Višnjičke banje. Imam utisak da je ovaj deo grada bio nekako zaboravljen godinama, a objektivno je na par kilometara od centra. Bio je infrastrukturno i saobraćajno neadekvatno povezan. Širenje Beograda i broj stanovnika prevazišao je infrastrukturu koja je ovde bila", naveo je Šapić i dodao da se Beograd neće odreći nijednog dela grada.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kada Beograd dobija pešačko-biciklistički most i koliko će koštati
1

Još jedan projekat

02.12.2023. 13:40

Kada Beograd dobija pešačko-biciklistički most i koliko će koštati

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić izjavio je da će izgradnja pešačko-biciklističkog mosta, koji će spojiti Novi Beograd od Bloka 70 do Ade Ciganlije, početi na proleće naredne godine, i da će za taj posao biti potrebno oko 12 meseci. 
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve