Vesti
09.11.2023. 20:35
R.E.

Projekat u izradi

Gde se sve u Beogradu prave kružni tokovi i zašto

kruzni tok
Izvor: Shutterstock

Kružni tokovi umesto raskrsnica sa semaforima gradiće se na potezu od Kvantaške pijace do ulaska na Pupinov most, a u cilju ubrzanja protoka saobraćaja i oslobađanja "uskog grla".

Ove radove je najavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prilikom obilaska batajničkog naselja Šangaj u opštini Zemun.

"Na čitavom tom potezu stvaraju se ogromni "čepovi" zbog čega se trenutno rade projekti za kružne tokove. Saobraćajno rasterećenje tog poteza mnogo će značiti stanovnicima opštine Zemun i ljudima koji žive na levoj obali Dunava, u naseljima Ovča, Borča i Krnjača, ali generalno i svim sugrađanima. Opština Zemun i ovaj deo Novog Beograda najbolji su primer na kojem možemo da pokažemo kako kružni tokovi mogu kvalitetno da poboljšaju protok saobraćaja u našem gradu", rekao je Šapić, koji očekuje da će tokom iduće godine biti završeni radovi.
 

Prema njegovim rečima, drugi projekat na kojem se radi jeste Batajnički drum, od Pupinovog mosta ka auto-putu, u dužini od oko osam kilometara.

"Planirano je da saobraćajnica čitavom dužinom dobije po dve trake u oba smera, ali i da se raskrsnice pretvore u kružne tokove, jer su analize pokazale da je to moguće", rekao je Šapić.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda obišao jeu četvrtak i radove na izgradnji vodovodne mreže u batajničkom naselju Šangaj. On je istakao da će na novu mrežu biti priključeno oko 1.800 domaćinstava, kao i da će čitav posao biti završen do kraja novembra.

On je dodao da se trenutno radi na još nekoliko projekata koji se odnose na ovaj deo grada, od kojih je najvažnije novo groblje u Batajnici, koje je u fazi završetka projektovanja.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Proširuje se Smederevski put
1

Šapić najavio radove

26.10.2023. 16:35

Proširuje se Smederevski put

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić je u četvrtak tokom posete gradilištu duž Smederevskog puta najavio buduće proširenje te saobraćajnice koja će se nadovezati na proširen Bulevar kralja Aleksandra.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve