Vesti
07.11.2023. 14:28
R. E.

Šapić obišao radove

Evo kada će Beograd početi da koristi novu autobusku stanicu

1
Izvor: Beoinfo

Predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić obišao je radove na novoj autobuskoj stanici koja se gradi na Novom Beogradu.

Šapić je izjavio da će nova međugradska autobuska stanica početi da radi u januaru 2024. godine.

Aleksandar Šapić je rekao da skoro pet godina niko nije uspeo da reši probleme zbog kojih su stali radovi na novoj stanici.

"Raspetljali smo Gordijev čvor. Kada bude bila gotova, ova stanica biće najbolja, najpraktičnija i sa najvećim kapacitetom", kazao je Šapić novinarima prilikom obilaska gradilišta.

On je kazao da u januaru očekuje prebacivanje saobraćaja sa stare na novu autobusku stanicu, ali i dodao da će stanična zgrada biti gotova "za nekoliko godina".

1
Izvor: Beoinfo

Upitan da li je tačno da će više od 300 radnika Beogradske autobuske stanice (BAS) biti otpušteno kada počne sa radom nova stanica, Šapić je odgovorio da "nijedan radnik ne treba da ostane bez posla".

On je dodao da je pre godinu i nešto dana, kada je došao na mesto gradonačelnika, rekao da će rešiti pitanje autobuske stanice na najbolji mogući način.

"Trebalo je u jednom momentu i da se posvađamo sa BAS-om, kao što smo se i posvađali, da bismo mogli da dođemo do nekog rešenja. Izuzetno sam srećan jer mislim da smo ovde sada već zaista svedoci jedne buduće autobuske stanice, za koju kažu da će, kada bude bila gotova u punom kapacitetu, pored lisabonske biti najbolja, najpraktičnija i najfunkcionalnija autobuska stanica u Evropi. Tu ne mislim samo na saobraćajni, jer će on biti već od 2024. godine, već na infrastrukturni kapacitet sa staničnom zgradom i svim onim za šta će radovi da traju još godinu-dve, kada se bude završila i stanična železnička zgrada koja je sastavni deo kompleksa", rekao je Šapić.

Ugovor o gradnji autobuske stanice u Bloku 42 između Beogradske autobuske stanice i Grada potpisan je 2017. Kamen temeljac položen je 2018. kada je najavljeno da će prvi putnici odatle kretati 2019. godine, što se nije dogodilo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo kakva pijaca se gradi u Obrenovcu (FOTO)
1

Radovi u toku

04.10.2023. 21:50

Evo kakva pijaca se gradi u Obrenovcu (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je u sredu radove na izgradnji kompleksa Zelene pijace u Obrenovcu, koji je vredan više od 1,5 milijardi dinara i istakao da će izgradnjom tog objekta Obrenovčani dobiti pijacu kakvu zaslužuju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve