Vesti
04.10.2023. 21:50
R.E.

Radovi u toku

Evo kakva pijaca se gradi u Obrenovcu (FOTO)

1
Izvor: Promo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je u sredu radove na izgradnji kompleksa Zelene pijace u Obrenovcu, koji je vredan više od 1,5 milijardi dinara i istakao da će izgradnjom tog objekta Obrenovčani dobiti pijacu kakvu zaslužuju.

"Izgradnja je počela pre dva i po meseca i na jesen sledeće godine ovde bi trebalo da imamo i pijačne prodavce, ali i mnoge druge kojima će ovaj objekat omogućiti da rade", rekao je Šapić prilikom obilaska gradilišta.

On je dodao je da će pored pijace biti izgrađen i bulevar koji će rešiti saobraćajni problem tog dela grada.
"Obrenovac će dobiti modernu, uređenu pijacu kakvu zaslužuje. Takođe, čitav ovaj deo grada biće sređen u urbanističkom smislu. Pijaca će se protezati na skoro 10.000 metara kvadratnih i biće pijaca kojom će se ponositi svi Obrenovčani. Ovakve kapitalne stvari ne mogu se raditi bez pomoći Grada Beograda".

Šapić je naglasio da nema običaj da obilazi radove na samom početku i da će ovo mesto posetiti još jednom u narednih nekoliko meseci.
"Obićićemo radove još jednom za nekoliko meseci da vidimo kako napreduju i učinićemo sve da dobru praksu poštovanja rokova sačuvamo jer to pokazuje ozbiljnost onih ljudi koji te poslove u ime svojih sugrađana i rade", zaključio je Šapić.

Vrednost investicije izgradnje Kompleks Zelene pijace je više od 1,5 milijardi dinara sa PDV.

Pijaca će biti ukupne površine 9957 m2, a planiran rok za dobijanje upotrebne dozvole je jun 2024. godine. Projektovana je kao zatvoreni objekat sa lokalima, administracijom, podzemnom garažom, zatvorenom mlečnom halom sa rashladnim vitrinama kao i zatvorenom pijačnom halom – zelena pijaca sa tezgama. Posedovaće zelenu i mlečnu pijačnu halu, prodajni prostor lokala i zanatskih tezgi i prostor ugostiteljskih lokala, pijačna hala sa tezgama i mlečna hala sa rashladnim vitrinama, poslovno administrativni prostor, podzemnu garažu sa, 76 parking mesta kao i 57 spoljašnjih mesta za parkiranje.
    

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta je to obećao Aleksandar Šapić
Kalemegdan

Gradonačelnik Beograda

23.02.2023. 10:25

Šta je to obećao Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da se, nakon iseljenja Zoološkog vrta, "na Kalemegdanu ništa neće graditi".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve